
En büyük üreticilerinin arasında Çin, Brezilya, Japonya, İtalya ve Kore gelmektedir.Türkiye de ise Karadeniz kıyıları Hatay ve Antalya civarlarında yetişmektedir. Trabzon hurması adıylada bilinmek
tedir.
Portakal renginde şekerli bir meyvedir. Hurma denilince akıla ilk olarak ramazan aylarında bol miktarda tüketilen uzun, küçük, kahverengi yapıya sahip hurma aklımıza gelir Fakat bahsettiğimiz bu hurma Japon elması ve Çin eriği adı verilen Türklerin ise Trabzon hurması dediği hurmadır.
YARARLARI
-Lösemili hücrelerinin ölümüne neden olur.
-Kalp damar hastalıklarına etkili bir meyvedir.

-Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
-Gastriti önler.Mideyi kuvvetlendirir.
-İshali keser.kabızlığı giderir.Bağırsak hareketlerini düzene sokar.
-Yapraklarının kaynatılmasıyla hazırlanan su saç ve cilt bakımı için çok etkilidir.Saç ve cilde canlılık kazandırır.
-İştahı açar.
-Bağırsak iltihaplarına bitkisel bir çözümdür.
-İdrar ve balgam sökmede etkilidir.
-Öksürük,grip,nezle ve soğuk algınlığına iyi gelir.
-Mide ülserine sahip hastalara şifa kaynağıdır.
-Yüksek ateşi düşürmeye yardımcı olur.
-Hemoroit sorunu yaşayanlara yardımcı bir meyvedir.
-Cilt sıkılaştırıcı özelliğe sahiptir.maske olarak uygulanabilir.
-Kanser hastalığına yakalanma riskini en alt seviyelere düşürür.
-Hurma kolestrol ve yüksek tansiyonu düşürür.
Çok severim:))
YanıtlaSilBu arada takipçiniz oldum, ben de beklerim:))
Sevgiler...
fulyapimlezzetler.blogspot.com
teşekkürler
YanıtlaSil