
MALZEMELER
4 su bardağı un
1 paket yaş maya
1 çay bardağı ayçiçek yağ
Tuz
PİZZA ÜSTÜ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
Sosis, kaşar,salam,sucuk,tane mısır, yeşil ve siyah zeytin ve mantar malzemeler istediğiniz ölçüde olabilir.Ek olarak başka malzemede ekleyebilirsiniz.
SOS İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
2 yemek kaşığı ayçiçek yağ, 2 yemek kaşığı salça, bir miktar kekik, karabiber, pul biber,1 çay bardağı su
HAZIRLANIŞI
İlk olarak mayayı ılık suyun içerisinde eritin.Unu bir kabın içerisine alarak orta kısmını havuz şeklinde açın. İlk önce mayayı sonra tuzu, sıvı yağı ekleyin. Ardından unun üzerine yavaş yavaş ılık suyu ekleyerek hamuru toplamaya başlayın. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.Bu kıvama ulaşması için ekstradan su ve un ekleyebilirsiniz.Hamur hazır olduktan sonra üzerini bezle kapatarak 15 dk dinlendirin.Dinlenen hamuru tezgaha alarak yuvarlak şekilde açın. İsterseniz hamuru bir kaç parçaya bölerek ufak pizzalar elde edebilirsiniz.Açılan hamuru ilk olarak tepsinin içine yağlı kağıt koyarak 180 derecelik fırında 5 dk pişirin.Bu arada ufak bir kaba sos malzemelerini koyarak karıştırın. Fırından çıkardığınız pizza hamurunun üzerine hazırlanan sosu eşit miktarda dağıtın.M
alzemeleri hamurun üzerine dizin ve 180 derecelik fırında üzerindeki malzemeler pişene dek pişirin.Hazır olan pizzaları dilimlere ayırarak servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.