Başlıca üreticileri Çin, Birleşik devletler, Türkiye, İran, Fransa ve Romanyadır.
-Kan şekeri düzeyini kontrol eder.
içerdiği antioksidanlar sayesinde kansere karşı büyük derecede koruma sağlar.
-Kemiklerdeki mineral kaybını önler.
-Besin değeri yüksek olan ceviz tokluk hissi vererek zayıflamaya yardımcı olur.
hafızayı güçlendirir.
-Kalp hastalığına yakalanma riskini ortadan kaldırır.
-Kan pıhtılaşması riskini ortadan kaldırır.
-Kanser hastalığını tedavi etmede yardımcı olmaz ancak kanseri meydana getiren faktörleri ortadan kaldırır.
-Cilde esneklik kazandırır.Ciltdeki hücreleri canlı tutar.
-İltihaplı hastalıklara karşı etkilidir.
-Bir bardak suyun içerisine ince ince doğranmış bir tatlı kaşığı ceviz yaprağı ağız içinde oluşan yaraları tedavi eder.
-3-4 litre suyun içerisine ince ince kıyılmış 2 avuç ceviz yaprağı on beş saat suda bekletilir.Ardından kaynatılarak banyo suyuna eklendiğinde ayak terlemesinin ve mantarının önüne geçer.
-Ceviz kabuklarıyla hazırlanmış çay soğukalgınlığına ve öksürüğe son derece etkilidir.
-Bu çay egzamaya, mantara iyi gelir.bağırsak kurtlarını düşürür, mikrop öldürücü özelliği taşır.
-Ceviz rahat uyumaya yardımcı olur,Ruhsal dengeyi korur.
-Aşırı tüketimi halinde alerjiye ve kilo alımına sebep olabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.