30 Aralık 2015 Çarşamba

El Terlemesi Nedir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

   Terleme vücudun aşırı ısı sonucu ısı dengesini ıslak hale getirerek sağlayan bir reflekstir.Terleme aslında vücudun verdiği normal bir tepkidir.Ancak bazı bireylerde aşırı terleme sonucu sosyal hayatlarında sıkıntı olabilmektedir.El terlemesi ise bazen gereksiz ve hatta soğuk havalarda bile avuç içi terlemelerine sebep olan bir sorundur. Ve kişinin günlük yaşantısını olumsuz etkiler.
    El terlemesi 2-3 yaşlarında çocukluk döneminde başlayıp ileriki yaşlara kadar devam edebilmektedir.40 lı yaşlarda ise sona erer.Duyarlı aileler çocuklarındaki bu sorunu farkederek uzmanla görüşmektedir.Ancak birçok kişi bu konu hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadığından el terlemesini normal görüp tedaviye ihtiyaç duymamaktadırlar.El terlemesi  sempatik sinir sisteminin aşırı çalışması sonucu meydana gelir ve bu sistemin neden hızlı çalıştığı henüz bilinmemektedir.Genellikle doğuştan gelen bir rahatsızlıktır ve aşırı stres,korku, heyecan,öğrencilerin sınav esnasında  heyecanlanması sonucu karşılaşılan bir durumdur.
  Terleme fazlalığı kişilerde çarpıntı.nefes darlığı ve stresli görünmesine sebep olabilir.Aşırı terleme sonucu bakteri üretimine bağlı olarak koku oluşumu meydana gelebilir. Ve bu durum kişide hem psikolojik hemde fizyolojik olarak sorunlar doğurur..Bazen kişi henüz terlemeye başlamadan terleme korkusu içerisine girerek o stresle terlemeye sebep olabilir.El terlemesinde görülen sorunlar koltuk altı,ayak  ve yüzdede görülebilmektedir. Hemen hemen nedenleri aynıdır.Ancak el terlemesi diğer bölgesel terlemelere göre daha sıkıntılı bir durumdur. Çünkü bütün faaliyetler eller yerdımıyla gerçekleşmektedir.Örnek verecek olursak sınava girmiş bir öğrencinin bu durumdan muzdarip olması sınavının başarısızlıkla sonuçlanmasına sebep olabilir.Bir başka örnek olarak cinsel ilişki esnasında bölgesel terleme sorunu yaşayan bir bireyin cinsel ilişki hayatındada sorunlar olabilir ve bu gibi durumlar bireyleri psikolojik olarak etkilemektedir.
   El terlemesi yaşayan bireyler toplu taşıma araçlarında sorun yaşarlar,partnerleriyle el ele tutuşmaktan ve dans etmekten çekinirler,önemli iş görüşmelerinde tokalaşmaktan korkarlar ve bu durumda onların işveren karşısında güvensiz duruma düşmesine sebep olabilir.Büro çalışanları gerekli evraklarda el terlemesi sonucu leke oluşumuna sebep olabilir.Kısacası elleri kullanarak yapılacak her işte zorlanabilir ve sık sık iş değiştirebilirler.Sosyal hayatları ileri derecede etkileyen el terlemesi için bazı bitkisel çözüm yolları mevcuttur.


DENİZ TUZU
Yarım çay bardağı deniz tuzu ve yarım çay bardağı elma sirkesini bir kap içerisinde karıştırarak ellerinizi bu karışım içerisinde 15-20  dk bekletin.Ellerinizi durulamadan kurulayın. Bu uygulamayı haftada 2 defa yapın.

BEYAZ SANDAL AĞACI
Bir miktar gül suyu içerisine 1 yemek kaşığı beyaz sandal ağacı tozu ekleyerek macun haline getirin Elde edilen macunu ellerinize sürerek kurumasını bekletin ve suyla durulayın.

PUDRA
Gece yatmadan önce 1 kase talk pudrasının içerisine 7-8 damla kekik yağı koyarak el ve ayaklarınıza sürün Pamuklu çorap giyerek sabaha kadar beklemesini sağlayın.

ADAÇAYI
Her gün bir bardak içilen adaçayı aşırı terlemenin önüne geçmede yardımcı olacaktır. Bunun yanında banyo suyunuzun son durulama suyuna ada çayı yapraklarından ekleyerek durulanırsanız terleme sorununuza yardımcı olacaktır.

ÇAY
Demlenipte artan çaylarınızı atmayarak soğukken veya ılıkta olabilir el ve ayaklarınızı içerisine koyup 15-20 dk bekletin.

KARBONAT
Ayak,koltuk altı ve ellerinizi banyo esnasında veya herhangibir zaman karbonatla ovarak terleme sorununuza çözüm bulabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.