2 kg bal kabağı
4 bardak toz şeker yalnız dikkat edilmesi gereken kabağın tatlı olup olmadığını kontrol etmek ona göre 1 bardak eksik koyabilirsiniz.
üzerini süslemek için dövülmüş fındık veya ceviz
1 çay kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
Kabağın kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin.Ardından dilim dilim kestiğiniz kabakları küp küp doğrayın,Sonrasında kabakları bir tencerenin içine yerleştirerek üzerine toz şekeri eşit miktarda dağıtın.Limon suyunuda üzerinde gezdirdikten sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte şekerler eriyip bal kıvamına gelene dek pişirin.Tabiki kabakların sertliğinide kontrol edin.Kabaklar yumuşayıp şeker bal kıvamına geldikten sonra kabakları soğumaya bırakın. Servis tabağına koyup üzerini dövülmüş fındık veya cevizle süsleyerek servis edin. Dilerseniz üzerinde tahin gezdirebilirsiniz.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.