1 demet pazı yaprağı
1 orta boy soğan
150 gr kıyma
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Birer tutam nane, maydanoz
1 fincan pilavlık bulgur
Karabiber , tuz
YAPILIŞI
Tavanın içerisine soğan ve zeytinyağını koyarak soğanları pembeleşene dek kavuralım . Ardından domates ve biber salçasını ekleyerek kavurma işlemine devam edelim.Bulguruda içerisine ekleyerek bir yandan kaynaması için bir kaba su koyalım ve kaynatalım.Kaynayan su içerisine yıkanan pazı yapraklarını atarak bir kaç saniye sonra çıkaralım.Pazı yapraklarını kaynayan suda fazla tutarsanız yapraklar erir.Bulgur,soğan ve salça karışımının içerisine kıyma, nane ,maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyerek biraz daha kavrulmasını sağlayalım.Ve pazı yapraklarını ister muska şeklinde ister bildiğimiz sarma şeklinde sararak tencereye dizelim Üzerini yarım parmak geçecek kadar su koyarak ilk önce hızlı ateşte kaynatalım Fokurdarken hemen altını kısalım ve suyunu çekene dek pişirmeye bırakalım.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.