- 1.5 su bardağı un
-1 su bardağı toz şeker
-1 yumurta
-3 yemek kaşığı tereyağ
-1 paket vanilya
-Yarım çay kaşığı karbonat
-200 gr bitter çikolata
-200 gr süt kreması
-1 su bardağı fındık
YAPILIŞI
Un,tereyağ,karbonat,tozşeker,1 yumurtanın sarısı,vanilya, kakao karıştırarak iyice yoğurun.Hazırlanan hamuru poşet içerisine koyarak buzdolabında 20 dk bekletin. Bekletilen hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar halinde kopararak yuvarlayın.Yumurta akına batırarak dövülmüş fındığa bulayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsi içerisine dizerek 160 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dk pişirin. Süt kremasını ısıtarak içerisine bitter çikolataları ekleyin ve erimesini sağladıktan sonra buzdolabında kıvam alması için bekletin. Ardından fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine sıkma torbasına koyduğunuz süt kreması karışımını sıkarak servis edin.Afiyet olsun.
Merhabalar,
YanıtlaSilSayfanızda gezindim, Elinize sağlık:)) Ben de sizi sayfama ziyarete beklerim katılırsanız sevinirim:))
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...
Bayıldım bu tarife ve hiç denemediğim bir kurabiye unutmamak adına google+ paylaşıyorum tabi izninizle emeğinize sağlık.
YanıtlaSilpaylaş tabi canım beğendiğine sevindim :)
SilAllahım şunların güzelliğine bak :))
YanıtlaSilGözde'nin Blog Günlüğü
ay ne güzeller :) ellerine sağlık
YanıtlaSilMerve'nin evinden