26 Ocak 2016 Salı

Paçanga Böreği Tarifi

MALZEMELER
-1 adet hazır yufka
-1 adet domates
-1 adet sivri biber
-1 adet kırmızı yağ biberi
-100 gr pastırma veya sucuk
-150 gr rendelenmiş kaşar
-Yarım çorba kaşığı tereyağ
-Yarım çorba kaşığı zeytinyağ
-4-5 dal ince ince kıyılmış maydanoz
-Tuz.

YAPILIŞI
Biberleri ufak ufak doğrayarak tavada soteleyin.Ardından küp küp doğranmış domates,rendelenmiş kaşar, pastırma,maydanoz ve tuz eklenerek böreğin iç harcını hazırlayın.yufkayı 8 parçaya bölerek bir tavada tereyeğını eritin.Eriyen tereyağına zeytinyağınıda ekleyerek yufkaların üzerine sürün ve iç harcını eşit miktarda dağıtarak yufkaları kenarları kapalı olacak şekilde rulo halinde sarın.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirerek önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin.Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

NOT: Vermiş olduğum bu tarifi yufkaları yağlamadan iç harcı konularak tavada kızartıp serviste edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.