MALZEMELER
-5 su bardağı süt-2 kahve fincanı un
-2.5 kahve fincanı toz şeker
-1 paket vanilya
-1 yemek kaşığı margarin
-1 bitter çikolatanın yarısı
-İstenilen ölçüde hindistan cevizi ben bol kullanıyorum
YAPILIŞI
Teflon bir tencerenin içerisine un, şeker ve sütü ekleyerek sürekli karıştıralım.Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene dek pişirelim. Topaklaşmaması için sürekli karıştırmak şart. Olurda topaklaşırsa blendır yardımıyla pürüzsüz hale getirebilirsiniz.Ocaktan alınan muhallebinin üzerine margarin ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştıralım. Kahve fincanlarını suyla ıslatarak muhallebileri eşit miktarda paylaştıralım.Soğuyan muhallebiyi buzdolabına alarak en az 2 saat dinlendirelim.Bir tepsiye bol miktarda hindistan cevizi dökelim.buzdolabından muhallebileri alarak bıçağın ters tarafıyla fincanda bulunan muhallebilerin bardaktan ayrılmasına yardımcı olalım.Dikkatli bir şekilde muhallebileri hindistan çevizi içerisinde gezdirerek iyice bulayalım ve tabağa alalım.üzerine bitter çikolatayı rendeleyerek servis yapalım.Afiyet olsun.
Çok güzel görünüyorlar :) Ellerine sağlık. Benimde dediğin gibi yemekten sonra tatlı ihtiyacım oluyor. Bu tarifi deneyeceğim, bize de bir farklılık olacak. :)
YanıtlaSilUmarım beğenirsiniz.Ben çok seviyorum :)
YanıtlaSilmerhaba blogunuza keşif etkinliğinden geliyorum.takipteyim:)bende bloguma beklerim:)
YanıtlaSilhttp://merininblogu.blogspot.com.tr/
aldım canım takibe .iyi bloglamalar.
SilMerhaba nefis olmuş. Ellerinize sağlık . Blog keşif etkinliğindn geliyorum. Bana da bklrim
YanıtlaSilCafe Tigris tigrisdriver.blogspot.com
hemmen canım takipteyim :)
SilMerhabalar,
YanıtlaSilElinize sağlık:)) çok sevdiğim bir tatlıdır bu. Sütlü tatlılar hmmmm...
Ben de sizi sayfama ziyarete beklerim ve katılırsanız çok sevinirim:))
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...
canım benim yorumların içi çok teşekkür ederim hemen takibe alıyorum. :)
Sil