3 Aralık 2015 Perşembe

Uçuk Nedir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

   Uçuk (Herpes) herpes virüsünün bulaşmasıyla meydana gelen genellikle ağız çevresi, dudaklar ve genital bölgede görülen içi sıvı dolu kabarcıklardır.Bu kabarcıklar zaman içerisinde patlayarak yaraya dönüşürler.Verdiği acı ve ağrı yüzünden yemek yemek gibi doğal gereksinimleri karşılama konusunda kişileri zorlayabilirler.Görüntü olarakta kişileri rahatsız eden bir durumdur ve genel olarak iyileşme süreci 1-2 hafta arasındadır. Vücutta bulunan herpes virüsü herzaman aktif değildir.Zaten vücutta var olan herpes virüsü uykudadır ve vücut direncinin,bağışıklık sisteminin zayıf düştüğü zamanları bekleyerek taaruza geçer.Kansızlık, stres, uykusuzluk, yorgunluk, soğuk algınlığı, adet dönemi, ameliyat sonrası, yüksek ateş, enfeksiyon hastalıkları,hamilelik dönemi aşırı alkol tüketimi,güneş ışınlarına mağruz kalmak,yetersiz beslenme gibi durumlar vücut direncinin zayıfladığı anlardır ve genel olarak uçuk bu zamanlarda harekete geçer.
   Kesinlikle bulaşıcıdır.zaten sizlerede bulaşarak geçmiştir. Herpes virüsü kendini yalnızca uçuk çıkararak belli etmeyeceğinden önlem alma açısından biraz zor bir durumdur. Herpes virüsünü taşıyan herkes uçuk çıkaracak diye bir kural yoktur.Senede bir uçuk çıkabileceği gibi senede üç dört kezde çıkabilir Hatta hiç çıkmayadabilir. Öpüşerek,cinsel ilişkiden, başkasının çatalından, kaşığından, bardağından, havlusundan,makyaj malzemesinden kısacası özel olan her eşyadan kolaylıkla bulaşabilir.dokunulduğu zamanda bulaşması mümkündür.
  Uçuğa sebep olan herpes virüsünü kapan kişi artık ömür boyu uçuk nerede çıktıysa sürekli aynı yerde çıkma durumuyla karşı karşıya kalır. Kesin bir çözümü olmayan uçuğun en azından çıkacağının anlaşıldığı vakit önüne geçilebilecek yöntemler vardır.
Uçuk için bitkisel tedavi yöntemleri nelerdir?

MEŞE KABUĞU VE CEVİZ YAPRAĞI
10 gr meşe kabuğu ve 15 gr ceviz yaprağını 3 su bardağı suda kaynatarak ocaktan alın ve süzün. Ardından suyun içerisinden alınan malzemeleri ezerek püre haline getirin Elde edilen püreyi uçuklu bölgeye uygulayın.

SARI KANTARON YAĞI
Aktarlardan kolaylıkla temin edebileceğiniz sarı kantaron yağını her akşam yatmadan önce bir parça pamuk yardımıyla uçuklu bölgeye uyguladığınızda uçuğun kaybolduğunu göreceksiniz.Sarı kantaron yağının rengi adı gibi sarı değil aksine kırmızıdır. Aldığınız sarı kantaron yağı sizi şaşırtmasın.

LİMON
Bir miktar limon suyu,tuz ve sütü karıştırarak elde ettiğiniz karışımı günde 4-5 defa herpes virüsünün bulunduğu uçuklu bölgeye uygulayın.

SARIMSAK
Sarımsak uçuk tedavisinde en etkili çözümler arasında yer alır.Bir diş sarımsağı bir miktar zeytinyağı ile ezerek püre haline getirin. Elde edilen püreyi uçuk   bulunan bölgenin üzerine koyup kurumasını bekleyin.Ardından ılık suyla yıkayın.

BAL
uçuk tedavisinde en etkili çözümlerden bir diğeride baldır.Uçuklu bölgeye masaj yardımıyla bal sürerseniz ve bu işlemi günde 3-4 kez yaparsanız uçuğun yok olduğuna şahit olursunuz.

KARBONAT-VANİLYA
Tercihe bağlı kalarak bir miktar karbonat veya vanilyayı su ile hamur haline getirin

Herpes virüsünün bulunduğu uçuklu bölgeye sürerek kurumasını bekledikten sonra ılık su ile yıkayınız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.