28 Ekim 2015 Çarşamba

Kıl Dönmesi Nedir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

     Tıp dilinde kist dermoid sakral ismiyle halk dilinde ise kıl dönmesi olarak bilinen bu hastalık genel olarak erkeklerin kuyruk sokumlarında kaşıntı ve iltihabi akıntıyla kendini gösterir. Görünüm olarak çıbanı andıran bu kistik yapılar giyilen kıyafet ve uzun süreli oturmak gibi durumlarda kılın dışarı çıkmasını engelleyerek içe dönmesini ve deri altında bir kıl yumayı oluşturarak cerahat toplamasına sebep olur. Genital bölge,göğüs ve bacaklardada bu sorunla karşılaşmak mümkündür.Birçok kişi içerideki cerahatı sıkarak dışarı atıp biraz rahatlar ancak sıkmak sadece cerahatın dışarı çıkmasını sağlar içeride kıl yumağıyla meydana gelen kistik yapı ancak cerrahi müdahale ile çıkartılır.Bu durum kadınlara oranla daha çok  kıllı ve gürbüz erkeklerde görülmektedir.
Böyle bir durumla karşılaştığımız zaman yapmanız gereken öncelikle bir cilt uzmanıyla görüşmek daha sonra alternatif bitkisel çözümler aramaktır.
      Bunlardan birkaçını sıralamak gerekirse;

   KIL DÖNMESİNE ISIRGAN OTLU ÇÖZÜM
    2 kutu kara merhem alın.2 avuç ısırgan otunu 500 ml  kaynatılmış suyun içine atarak 10 dakika daha kaynamasını sağlayın. İçerisinde ısırgan otu bulunan bu suyu 1 gün bekleterek ertesi gün suyu süzün . Isırgan otu lapasının içine 1 şişe ısırgan yağı ve 2 kutu kara merhemi boşaltarak tahta kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Elde ettiğiniz lapayı 3 saat dinlendirdikten sonra kıl dönmesi bulunan bölgeye sürün.Bu kür kıl dönmesi bulunan hastalara önerilen en etkili çözümler arasında yer almaktadır.
  UYGULANIŞI:
    Kürü uygulamaya geçmeden önce kıl dönmesi olan bölgeyi ve çevresini traşlayın ve daima temiz tutun.gece yatmadan önce hazırladığınız lapayı hastalıklı bölge ve çevresine masaj yaparak sürün ve üzerini gazlı bezle kapatın.30 dakika sonra gazlı bezi kaldırarak 2 dilim soğanı metal bir kapta ısıtarak sıcaklığına dayanabildiğiniz kadar üzerine bastırın ve tekrar gazlı bezle kapatın..Sabah kalktığınızda sıcak suyla temizleyin. Bu uygulamaya 1 ay boyunca devam edin.. Soğan ve lapanın etkisiyle kıllar kolayca çıkacak ve iltihabı dışarı atacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.