27 Ekim 2015 Salı

Güneş Lekelerine Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

        Kuvvetli muhtemeldir ki birçoğumuzda güneş lekesi mevcuttur.Yaz aylarının sıcacık insanın içini ısıtan güneş ışınlarına kendimizi fazla kaptırırız. Güneş kendini geri çekip yaz aylarının sonuna geldiğimizde de o acı gerçekle karşı karşıya kalırız.Peki bu cildimizde leke haline dönüşmüş karartılardan kurtulmanın bir çözümü yok mudur. Tabiki doğa bizden aldığı güzelliğimizi yine kendi içinde barındırdığı bitkilerle geri vermektedir.
       Şimdi onlardan birkaçına gelin beraber göz atalım...

            YUMURTA AKI MASKESİ
      1 Yumurtanın akına 1 limon kabuğunu rendeleyerek krem kıvamına getiriyoruz ve elde ettiğimiz bu karışımı banyodan bir saat önce cildimize uyguluyoruz.

  PİRİNÇ MASKESİ
     Bir yemek kaşığı pirinci bir su bardağı yağsız sütle pişirip lapa haline gelen karışımı tülbentten geçiriyoruz ve her akşam cildimize kompres yapıyoruz.

        BİTKİ YAĞLARIYLA BAKIM
   50 Gr deniz yosununu 250 ml suda 5 dakika kaynatıyoruz içerisine 1 çay kaşığı yasemin çiçeği yağı ve bir miktar limon suyu koyarak karışım elde ediyoruz ve cildimize uygulayarak 30 dakika bekletiyoruz ılık suyla temizliyoruz.
    Bunun yanında buğday yağı ve şişman yağıda tek başına kullanıldığında cilt lekelerini gidermede etkili birer çözümdür.

      NOHUT MASKESİ
   Taze haşlanmış nohutu ezerek krem haline getiriyoruz ve ardından güneş ışınlarına maruz kalarak renk değiştirmiş cildimize sürüp kuruncaya kadar bekliyoruz ılık suyla temizliyoruz.

      DOMATES MASKESİ

  1 adet doğranmış domates,1 yemek kaşığı yulaf ezmesi ve 1 çay kaşığı limon suyunu blendırdan geçirerek yüzümüzdeki lekelerin üzerine ince bir tabaka halinde sürüyoruz. 10 dakika kadar bekletip ılık suyla arındırıyoruz.

      MAYDANOZ VE SEMİZOTU MASKESİ
   Bir tutam maydanoz,bir tutam semiz otu,bir fincan yoğurt ve çeyrek limonu karıştırarak püre haline getiriyoruz.cildimize uygulayıp 30 dakika beklettikten sonra ovalayarak temizliyoruz Bu
uygulama haftada 2 kez uygulanabilir.

      KABARTMA TOZU MASKESİ
   Bir tatlı kaşığı kabartma tozu , bir tatlı kaşığı vazelin ve bir adet yumurta akını havanda ezip toz haline getirdikten sonra karışıma ilave ediyoruz.cildimize uyguladığımız bu kürü 20 dakika bekletip ovalayarak temizliyoruz peeling görevi gören bu kür ciltteki ölü derilerin atılmasında yardımcı olur
      Son olarak sizlerle paylaşmış olduğum kürleri uygularken sabırlı olmanızı ve devamını getirmenizi öneririm ancak bu şekilde etkili sonuçlar elde edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.