16 Kasım 2015 Pazartesi

Bağırsak Kurdu Nedir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

    Bağırsak kurdu  insan vücuduna ağızdan,deriden,solunum yollarından veya genital yollar gibi çeşitli şekilde girerler.Bunu daha açık ifade edecek olursak  kirli sularda,musluk sularından ,iyi yıkanmamış besinlerden,pişmemiş etten,parazit yumurtalarının döküldüğü çarşaflardan,enfekte hayvanlardan ve bazen toprak ve havadan bile geçmesi mümkündür.
 Birçok çeşidi bulunan bağırsak kurtlarının yerleştiği yere ve miktarına göre belirtileri değişmektedir Bazen hiç belirti vermeyedebilir.

KIL KURTLARI
1 cm uzunluğunda ince iplik görünümündeki kurtlardır.Anüste kaşıntıya sebebiyet verir.genelde çocuklarda görülür.

KANCALI KURTLAR
Dışkıda yumurtalarına rastlanılır.Genelde sıcak iklimde yaşayan bireylerde görülür.Kansızlık dışkıda kan,deride kaşıntı ve ishal gibi belirtileri vardır,

KAMÇI KURDU
Kansızlığa sebep olan boyutları 5 cm olan kamçı görünümlü kurtlardır.

ŞERİT (TENYA)
5 metreye yakın boyları ve yassı şerit görünümüyle bilinirler.Dışkıdan parçalar halinde dökülürler.kilo kaybı görülür.

YUVARLAK KURT SOLUCANLAR
25 cm uzunluğunda iki ucu sivri sarı renge sahip solucanlardır.Sinir,hazımsızlık ve öksürüğe sebep olurlar.


NAR KABUĞU
  Yarım litre suyun içerisine  1 avuç nar kabuğunu ekleyerek kaynatın . Elde edilen suyu sabah aç karnına tüketin. Bu uygulamaya kurtlar dökülünceye kadar devam edin.

NOHUT
Yarım litre sirke içerisine 250 gr nohut eklenir.Bir gün bekletilerek içinden nohutlar alınır.Serin bir yerde muhafaza edilir.Her sabah aç karnına bu nohutlardan 5-10 tane tüketilir.

PELİN OTU
1 lt suyun içerisine 2 tatlı kaşığı pelin otu ekleyerek kaynatın.Süzerek günde 4 defa tüketin,Hamilelik dönemindeki bayanlarda kullanılmamalıdır,Düşüğe sebebiyet verebilir.

ZENCEFİL
Yarım çay kaşığı toz zencefili bir bardak kaynatılmış suyun içerisine koyarak demleyin,Günde birkaç kez tüketebilirsiniz

HAVUÇ
250 gr havucu rendeleyerek sabahları aç karnına tüketin.Öğlene kadar başka bir şey tüketmeyin.Öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat  kadar önce 100 er gr daha tüketin. Bu uygulamaya 1 hafta devam edin.

KEKİK
 1 lt kaynatılmış suyun içerisine 1 yemek kaşığı kekik eklenerek demlemeye bırakılır.15 dakikalık demleme süresinin ardından süzülerek günde 4 kez olmak şartıyla aç karnına tüketilir.

KABAK ÇEKİRDEĞİ
Kabak çekirdeği bağırsak kurtlarına felç edici etkiye sahiptir.2 avuç dolusu kabak çekirdeğinden tüketildikden sonra felç olan bağırsak kurtlarını düşürmek için 3-4 saat sonra 30 gr hint yağı içilmelidir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.