19 Kasım 2015 Perşembe

Ahududunun Faydaları

     Ahududu fosfor,lif,selenyum ve C vitamini bakımından oldukça zengin bir besindir.Bünyesinde hastalıklarla savaşan fotokimyasallar ve antioksidanlar bulundurur.Çileğe benzer görünümü olan halk arasında böğürtlen diyede adlandırılan siyah ve kırmızı renkleri bulunan bir meyvedir.Genel olarak dağlık ve ormanlık alanlarda karşımıza çıksada özel olarak üretim yapan yerlerde vardır.Polonya,Almanya,Rusya,Şili,Yugoslavya ve Türkiye üretim yerlerinin başında gelmektedir.Türkiyede Ege,Marmara ve Karadeniz bölgelerinde yetiştiriciliği yapılmaktadır.
   Faydalarına gelince tam bir hayat kurtaran diyebiliriz.

ŞEKER HASTALIĞI
Ahududu içerisinde bulunan güçlü bir bileşim olan antosiyanin tüketilen nişastalı yemeklerden sonra kan glikozunu düşürmektedir

OBEZİTE 
Fareler üzerinde yapılan deneylerde obezite ve yağlı karaciğer hastalığının ahududu diyetleriyle azaldığı gözlemlenmiştir.

KANSER
  Yapılan araştırmalar sonucu ahududunun tümörler üzerindeki etkisi çok önemlidir.Ahududu da bulunan fotokimyasal ferulik asit ve beta sitesterol yapılan çalışmalarla iyi ve kötü huylu kanser hücre gelişiminin durduğu tespit edilmiştir.
.

Vücutdaki toksin maddeleri dışarı atma özelliği bulunan ahududu kabızlığa,romatizmal hastalıklar,verem,kansızlık ve ateşli hastalıklara yardımcı olan bir besindir.bunun yanında idrar sötürücü özelliğide vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.