19 Kasım 2015 Perşembe

Ananasın Faydaları

    Ananas sıcak iklimlerde yetişen tropikal bir meyvedir. C vitamini,b6 vitamini,mangnezyum ve bakır açısından zengin bir besindir.bunun yanında enfeksiyonlara karşı etkili olan bromelain adında bir grup sindirim enzimleri içermektedir.

Hawaii nin yanı sıra Brezilya,Meksika,Kostarika,El salvador,Dominik cumhuriyeti,Hindistan,Nikaragua,Filipinler,Ekvator,Tayland ve Çinde de yetiştirilmektedir.Türkiye de ise Akdeniz ve Marmara bölgelerinde yetiştirilir
   Bromelain enzimleri trombosit yığılmasını önlemek,kötü hücre ve tümörlerin gelişmesini önlemek,ilaçların emilimini kolaylaştırmak gibi özelliklere sahiptir.Bütün bunların yanında cerrahi operasyonlar sonucu oluşan şişliklerin giderilmesinde,sinüzit belirtilerini gidermede ve romatoid artrit bulgularının hafifletilmesinde büyük rol oynar.
  İçerisinde yağ bulundurmayan ve büyük bir bölümü sudan oluşan bol miktarda lif bulunduran ananas meyvesi zayıflama konusundada insan vücuduna katkı sağlamaktadır.Kan dolaşımını hızlandırır,Ödem oluşumunu  ve yağ birikimini engeller,tansiyonu dengeler.
Ateşli bir hastalık olduğunda ananas suyu tüketilirse ateşte düşme meydana gelir.Ayrıca mide asidinin düzenlemesinde,boğazda iltihap oluşumunu engellemede,eklemlerde oluşan kireçlerin giderilmesinde faydalar sağlamaktadır.İdrar sökücü özelliğide bulunan ananas toksinlerin vücutdan atılmasına yardımcı olduğundan selülit tedavisindede kullanılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.