9 Mart 2016 Çarşamba

Tırnak Mantarı Nedir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

   Dermatofitler adı verilen mantarın el ve ayak tırnaklarına yerleşerek meydana getirdiği enfeksiyona tırnak mantarı adı verilmektedir.Tırnak yüzeyi genellikle sarı ve kahve rengine bürünür.Bu enfeksiyon zamanla tırnak içine ve alt tabakaya yerleşerek tırnakta kalınlaşma ve kırılmalara sebep olur.Bulaşıcı olan tırnak mantarı havlu,çorap,ayakkabı,spor salonları,hamamlar,güzellik salonları
gibi özel eşya ve özel alan kullanımı sonucunda ortaya çıkabilir.Tek bir tırnakta başlayan bu enfeksiyon diğer tırnaklarada sıçrayarak bazı durumlarda kalıcı tırnak kaybınada sebep olabilir.Cinsiyet ve yaş ayırmaksızın herkeste karşılaşılan bu sorun genellikle bayanlarda estetik rahatsızlıklar yaratabilmektedir.Ayaklarda terlemeye sebebiyet veren bu durum ayak kokusu sorununuda ortaya çıkarabilmektedir.Bir çoğumuzun karşılaştığı bu durum için sizlere önerebileceğim bir kaç bitkisel kürü aşağıda sıraladım.Uygulamaları yaparken biraz sabırlı ve istikrarlı olursanız başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.
                                                                             UYGULAMA 1
2-3 damla çay ağacı yağı ve 1 çay kaşığı zeytinyağını karıştırarak mantar bulunan tırnaklarınıza pamuk yardımıyla sürerek 10 dk kadar pamuğu tırnağınız üzerinde bekletiniz Ardından diş fırçası yardımıyla tırnaklarınızı fırçalayarak ılık suyla durulayınız. Bu işlemi günde 2-3 kez tekrar ediniz.Bu uygulamayı çay ağacı yağı yerine aynı miktarda kekik yağı kullanarakta gerçekleştirebilirsiniz.


UYGULAMA 2
1 çay kaşığı sarımsak yağı ve 1 çay kaşığı beyaz sirkeyi karıştırarak mantar bulunan tırnaklarınıza uygulayınız.Ardından sargı beziyle sararak en az 2 saat bekletiniz.Bu uygulamayı rahatsızlık sona erene dek devam ediniz.

UYGULAMA 3
1 yemek kaşığı su ve 1 yemek kaşığı elma sirkesini karıştırarak mantar  oluşan bölgeye uygulayın ve gazlı bez yardımıyla sarınız. Bu şekilde yarım saat bekleterek nemini alınız. Pamuklu bir çorap giyerek geceyi o şekilde geçiriniz.


UYGULAMA 4
1 çay bardağı sirke ve 6 adet aspirini havanda ezerek karıştırınız.Ede edilen karışımı mantar bulunan tırnaklarınıza uygulayıp gazlı bez sararak yarım saat bekletiniz.Sonrasında nemini alarak pamuklu çorap giyerek geceyi geçiriniz.

UYGULAMA 5
1,5 fincan kabartma tozu ve 4 fincan sıcak suyu karıştırarak bu suyun içerisinde ayaklarınızı bekletiniz.2 hafta boyunca günde iki kez olmak üzere bu uygulamaya devam ediniz.


UYGULAMA 6
5 damla lavanta yağı ve 5 damla çam ağacı yağını karıştırarak mantarlı bölgeye  masaj yaparak uygulayınız.Ilık suyla durulayarak günde 2 kez bu işlemi uygulayınız.


1 yorum:

  1. elma sirkesi çoğu evde vardı zaten en kolayı bence faydalı bilgiler içi teşekkürler sizi keşfetmiş oldum :)

    YanıtlaSil

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.