12 Aralık 2015 Cumartesi

Yılancık Hastalığı Nedir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

  Strepiococcus pyegenes isimli virüsün vücuttaki sıyrıklardan ve yaralardan deri altına yerleşerek meydana getirdiği iltihaplı deri hastalığına yılancık  adı verilmektedir.Genellikle vücudun yüz kısmında meydana gelen yılancık hastalığı  yüzde kırmızı,pullu veya pulsuz lekeler oluşturarak  ilk önce yanaklar,burun,göz altı ve kulak arkasına kadar yayılır.Kırmızımsı, morumsu, ödemli bir görüntüye sahiptir.
  Tipik belirtileri ise yüksek ateş, aşırı yorgunluk, halsizlik, dilde paslılık hissi, ağızda kuruluk, yüzde şişkinlik, hastalık arttıkça şiddetini arttıran ateş ve beraberinde gece sık sık uyanma,kabus görme,ter içinde kalkmadır. hastalıklı bölge normal deriye göre daha pürüzsüz ve kırmızıdır.Derinin pul pul dökülmeye başlamasıyla hastalık iyileşme sürecine girmiş demektir. Ateş düşmeye başlar,ağız kuruluğu, ağızda pas tadı gibi belirtiler yok olur.
  Kesinlikle tedavi edilmesi gereken tedavi edilmediği taktirde kanın zehirlenmesine ve hastanın şoka girmesine sebep olabilir.Yüzde çıkan yılancık hastalığı  ise göze yayılarak görme kaybına, zatürreye, böbrek ve beyin zarı iltihabı gibi ciddi hayati önem taşıyan hastalıklara sebep olabilir.
Doktor kontrollerinin ardında tedaviye ek olarak aşağıda sıraladığım bitkisel tedavi yöntemlerinden faydalanabilirsiniz.

 BADEM
Kaynar suyun içerisinde 50 gr bademi 10 dk bekleterek sudan çıkartın ve bademin kabuklarını soyun. Daha sonra bademleri havanda iyice döverek içerisine 1 fincan bal karıştırın.Elde ettiğiniz karışımın üzerine 4 bardak su ekleyerek kaynatın.Ocağı kapatın ve karışımı süzün. Elde edilen sıvıyı yılancık hastalığı bulunan bölgeye günde 3 kez uygulayın.

 PATATES
2 veya 3 adet orta boy patatesi haşlayın.Haşlanan patateslerin kabuklarını soyarak  patatesleri püre haline getirin .Hazırlanan püreyi hastalıklı bölgeye günde 3 kere uygulayın.

GELİNCİK ÇİÇEĞİ
Bir tutam kuru gelincik çiçeği 1 bardak kaynar su içeirsine eklenerek demlenmeye bırakılır.Ardından bu sudan günde 1-2 bardak tüketilir.

Yüzünüzde veya vücudunuzun herhangibir yerinde bulunan yara, sivilce, kıl gibi şeyleri kopartmayın.Unutmayın ki yılancık hastalığı virüsü yaralardan ve sıyrıklardan deri altına yerleşir.Bu hastalığın mevcut olduğu dönemlerde tuz tüketimini minimuma indirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.