9 Eylül 2016 Cuma

ŞEYTAN TIRNAĞI NEDİR? BİTKİSEL ÇÖZÜM YOLLARI NELERDİR?

 El ve ayak tırnaklarının kenarlarında yeni deri oluşumuna şeytan tırnağı adı verilmektedir.Tırnak kenarında ouşan bu deri zamanla tırnağa tutunarak yeni bir tırnak görünümü azanır.oynandığı zaman veyagiyilen ayakabıya bağlı olarak oluştuğu yerde acı hissetirmeye başlar. Özellikle görünümüne önem veren bayanlarda çirkin görüntünün yanı sıra acı vermeyede başlayınca dayanılmaz hal alır.
  Yanlış manikür,tırnak yeme alışkanlığı,tırnak mantarı,soğuk ve kuru hava şeytan tırnağı oluşumuna neden olan faktörlerdir.
   Şeytan tırnağına yanlış müdahale edildiği taktirde parmakta dolama oluşumuna ve antibiyotik tedavisine neden olabilir.
   Acı verici bu şeytan tırnağından kurtulmanın bir kaç formülünü sizlerle paylaşalım...


NEMLENDİRİCİ

   Tırnak etlerinin kuru kalmasını engellemek amacıyla günde 2 kere şeytan tırnağının bulunduğu bölgeyi yıkayarak nemlendirici sürün ve kremi masaj yardımıyla deriye yedirin.

  VAZELİN
   Gece yatmadan önce problemli bölge ellerdeyse ellere ayaklardaysa ayaklara bol miktarda vazelin uygulayarak pamuklu çorap veya eldiven giyerek geceyi o şekilde geçirin.

  ZEYTİNYAĞI
   Fırsat bulursanız hergün ılık suyun içerisine ekledïğiniz 1 yemek kaşığı zeytinyağlı karışım içerisinde el veya ayaklarınızı 15 dakika bekletin. Bu uygulama sayesinde hem şeytan tırnaklarından kurtulacaksınız hemde yumuşacïk ellere sahip olacaksınız.



  AVOKADO
   Yarım avokadoyu ezerek püre haline getirin. İçerisine 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ekleyerek  karışımı krem haline getirin ve ufak bir kavanoza koyarak ev yapımı nemlendiricinizi hergün şeytan tırnağı olan bölgeye uygulayın. Bu uygulamayı gece yatmadan önce yapıp sabaha kadar bekletirseniz daha iyi sonuç elde edebilirsiniz.
                              
  BADEM
   Bir avuç bademi gece suda bırakarak sabaha kadar bekletilir. Ertesi gün içerisine bir yumurta sarısı eklenerek karıştırılır. Gece yatmadan önce el veya ayağa uygulanarak pamuklu eldiven giyilir. Sabah eller ve ayaklar ılık suyla yıkanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.