15 Kasım 2015 Pazar

Reflü nedir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

  Çeşitli nedenlerden dolayı mide içeriğinin yemek borusuna geri gelmesine reflü denilmektedir.Mide içeriği midenin salgıladığı hidrojen iyonu sebebiyle yüksek miktarda asit içerir..Mide içeriğinin yemek borusuna geri gelme durumu uzun sürdüğü zaman yemek borusu korunmasız hale gelerek asittin yarattığı tahrişle acıya sebep olabilir.
   Ağıza ekşi,acı sıvı gelmesi,boğazda tahriş,yutma güçlüğü,göğüste yanma,ağıza besin artıklarının gelmesi,ses kısıklığı,ağız kokusu,dişlerde çürüme,çarpıntı,kalbe baskı hissi,nefes darlığı,gıcık öksürüğü,hıçkırık,astım ve sinüzit tipik belirtileri arasında yer almaktadır.
    Reflü hastalığına sahip olan kişilerde ameliyat gerektirecek düzeye gelen kişi sayısı çok azdır.Endoskopi  PHmetre,manometre tetkikleriyle hastalığın teşhisi konularak tedaviye başlanır.Gerekli görülürse cerrahi müdahale yapılır.Reflü denilince akıla kanser gelmemelidir.Ancak mide asitinin boğazda verdiği tahriş çok büyük yaralara ,yeme ve yutkunma zorluklarına sebep olmuşsa kanser açısından incelenmelidir Bütün tetkikler yapılıp konulan teşhisin ardından bitkisel kürlerlede tedaviye destekte bulunulabilir.



KARAAĞAÇ KABUĞU
2 bardak sıcak suun içerisine 2 yemek kaşığı karaağaç kabuğu tozu ekleyerek 2-3 dakika karıştırarak demlendirin Yoğun bir kıvam aldıktan sonra  her öğün sonrası tok karnına birer bardak tüketin.

TAZE SIKILMIŞ SEBZE SUYU
2 adet havuç,1 adet patates,3-4 yaprak lahana katı gıda sıkacağı içerisinde suyu çıkarılarak 1 tatlı kaşığı saf zeytinyağıyla birlikte karıştırılıp sabahları aç karnına 1 bardak tüketilir.Bu uygulamaya 20 gün süreyle devam edilir.

ÇÖREK OTU
1 kg balın içerisine 200 gr çörek otu havanda ezilerek eklenir Bu karışım üç gün özleşmesi için bekletilir.Sabah ve akşamları birer tatlı kaşığı şeklinde tüketilir.Reflü için çok etkili bir çözümdür.

KUDRET NARI
2 kudret narını parçalara bölerek üzerine 200 gr saf zeytinyağı eklenir..Bir ay kapalı bir kavanoz içerisinde güneşte bekleterek kudret narının zeytinyağı içerisinde eriyerek özleşmesi sağlanır. Bekleme süresinin ardından sabah ve akşam aç karnına bu karışımdan 1 kaşık tüketilir.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
-Sağlıklı beslenin.
-Yüksek yastık kullanın.
-Asitli yiyecek ve içeceklerden uzak durun.
-Dar kıyafetler giymemeye çalışın.
-Fazla kilolarınız varsa bunlardan kurtulun,
-Yatmadan önce besin tüketmemeye özen gösterin.
-Alkol ve sigara kullanımı sonlandırın.
-Yağlı gıdalar,domates,sarımsak,soğan,baharatlı yiyecekler,nane,portakal,limon ve suları,dondurma,likör,kahve,çikolata,pasta,çay,patates ve mısır cipsi,gazlı içecekler reflü sorununu alevlendiren besinlerdir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.