28 Ekim 2015 Çarşamba

Sinüzit Nedir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

    Burun ve göz çevresinde bulunan kemiklerin bulunduğu kemiklerin içindeki boşluğa sinüs,bu boşlukların burun içine açılan kanalların tıkanıklık nedeniyle iltihaplanmasına sinüzit denilir.Burun tıkanıklığı yeşil ,koyu ve kanlı burun akıntısı,diş ağrısıyla karıştırılan yanak ağrısı,gözlerde yaşarma ve şişme ,başı öne eğmekle çoğalan baş ağrısı ,yüzde basınç hissi,başta doluluk hissi ,ateş, ses tınısında değişiklik,koku alamama , ağız kokusu gibi belirtileri vardır.Kış aylarında soğuk ve kuru havaya mağruz kalındığında ortaya çıkmaktadır.
  Kişinin günlük yaşantısını ileri derecede etkileyen sinüzit çeşitli antibiyotik ve burun açıcı spreylerle tedavi edilmektedir. Bunun yanında sinüziti tedavi edebilecek bitkisel çözümlerde mevcuttur.

SİNÜZİT İÇİN PAPATYA KÜRÜ
     Yarım litre kaynatılmış suyun içerisine 3 çorba kaşığı kurutulmuş kır papatyası eklenir.başınıza bir havlu kapatarak bu suyun buğusu 5 dakika boyunca burundan içe çekilir.daha sonra 30 dakika ara verilerek tekrar kaynatılan su aynı işlem uygulanarak tekrar 5 dakika boyunca buruna çekilir.Ertesi gün yine uygulanır.Burun akıntısı gelene kadar devam edilir ve 3 gün ara verildikten sonra yine sinüsler kuruyana kadar devam edilir.

   LİMON KÜRÜ
Bir adet limonun suyu sıkılır içine su katılarak gözlerden yaş gelinceye dek burundan çekilir.Bu uygulamaya bir ay boyunca devam edilir.

   ELMA SİRKESİ KÜRÜ
  Bir bardak suya 2 çay kaşığı elma sirkesi koyun. Tatlandırmak için içerisine 1 çay kaşığı  bal ekleyerek 1 hafta boyunca günde 3 kez için.

   ACI BİBER
 Bir çay kaşığı acı biber ve bir çay kaşığı balı karıştırarak günde birkaç defa yutun.
kaynatılmış bir bardak suyun içerisine 1 çay kaşığı acı toz biber ekleyerek hazırladığınız karışımı günde 3 defa için.

     Sarımsak ve soğanın doğal antibiyotik etkisinide unutmamalıyız. Bunları sık sık tüketerek sinüzit probleminizden kurtulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.