4 Kasım 2015 Çarşamba

Bronşit Nedir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

   
Akciğerlere giden havayolu iç yüzeyinde yer alan zarın iltihaplanmasına bronşit adı verilmektedir.Akut ve kronik bronşit olmak üzere ikiye ayrılır.Akut bronşit gribal enfeksiyon,soğuk algınlığı gibi hastalıklarla beraber kendini gösterirken kronik bronşit ise daha ciddi iltihaplanma sonucu karşımıza çıkar ve kesinlikle tedavi gerektirir. Akut bronşite zamanında tedavi uygulanmaz ise kronik bronşite dönmesi yüksek bir ihtimaldir.

AKUT BRONŞİT BELİRTİLERİ
  Göğüste yanma ve acı hissi,nefes alıp vermece güçlük,acı ve öksürük,halsizlik,39 dereceden az ama sürekli devam eden ateş,solunumda hırıltı sesi,öksürükle birlikte gelen kan.

KRONİK BRONŞİT BELİRTİLERİ
  Akut bronşitte görülen bütün belirtilerin yanı sıra solunum güçlüğü,çabuk yorulma nefes nefese kalma ve zorluk çekme ,ellerde ve dudaklarda morarma,balgam ve öksürük.

Bronşit tedavi edilmediği taktirde zatürre gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya kalınabilinir.

  Korunmak için; bulunulan mekanın nem oranı iyi ayarlanmalıdır. Grip gibi solunum yolu hastalıklarının tetikleme ihtimali göz önünde bulundurularak grip aşısı düzenli olarak yaptırılmalıdır.Tozlu ortamlardan uzak durulmalıdır. Mümkünse çevresel kirlilik oranı düşük şehirlerde yaşanmalı bol  temiz hava alınmalıdır. Kronik bronşitin en büyük sebebi olan sigaradan uzak kalınmalıdır.

  Bronşit için yapılan gerekli doktor muayenelerinin ardından mevcut ilaçlarınıza ara vermeden aşağıda paylaştığım evde kolayca uygulayabileceğiniz bitkisel çözümler sayesinde bronşitin en hızlı şekilde geçmesine yardımcı olabilirsiniz.

1- 6 diş dövülmüş sarımsağı bir hafta boyunca 1 fincan votka içerisinde bekletin.süzerek ayrı bir kaba alın. hergün 1 kesme şeker üzerine 10 damla damlatarak tüketin.

2-Oğul otunu toz haline getirerek balla karıştırın ve her sabah 1 tatlı kaşığı tüketin.

3- 500 gr keten tohumunu temizleyin ve havanda dövün.1 kg bal veya 500 gr nöbet şekeri ile karıştırarak sabah,öğle, akşam birer yemek kaşığı tüketin.

4- 1 adet bıldırcın yumurtasını bir bardağın içerisine kırın. 1 tatlı kaşığı bal ve oda sıcaklığındaki 1 bardak sütü içine ilave ederek sabahları aç karnına olmak şartı ile 15 gün boyunca uygulayın.

5- 1 bardak ılık suya bir miktar tuz ekleyin. iyice karıştırdıktan sonra bu suyla günde 3-4 kez boğazınıza gargara yapın.

6- 1 bardak portakal suyuna havanda dövülmüş taze badem ekleyin ve geceleri tüketin.

7-1 bardak süte 3-4 diş sarımsak doğrayarak kaynatın ve bu sütü soğumadan için.

8- 1 bardak kaynamış suya 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi ekleyin biraz dinlendirdikten sonra için.

9- 500 gr bal ,50 gram toz zencefil ve 20 gr öğütülmüş karanfili bir kapta macun kıvamına gelene dek karıştırın. bu karışımı günde 1 yemek kaşığı tüketin.

10- 1 tatlı kaşığı çörek otunu hafifçe kavurun ve havanda dövün. Daha sonra kavrulmuş ve dövülmüş çörek otunu yarım çay kaşığı balla karıştırarak günde 3 kez ağızda emerek tüketin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.