1 Aralık 2015 Salı

Kurdeşen (ürtiker) Nedir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

  Tıp dilinde ürtiker olarak adlandırılan cilt hastalığı halk arasında kurdeşen ismiyle bilinmektedir.Hastalık kırmızı lekeler ve tatlı bir kaşıntıyla kendini belli eder.Başlıca nedenleri vücudun çeşitli faktörlere karşı alerjik reaksiyon göstermesi ve strestir.Bu faktörler soğuk ve sıcak,böcek sokmaları ,çeşitli besinler,gıda alerjisi,
solunum yolu enfeksiyonu, bağırsak parazitleri,idrar yolu enfeksiyonları ve güneş ışığı olabilir.
  Genellikle kollarda,bacaklarda ve yüzde görülen ürtiker (kurdeşen) vücudun heryerinde görülebilmektedir.Vücutta kırmızı pullanma şeklinde görülürler.Isıya mağruz kalındığında kaşıntı ve yayılmada artar.Kaşıntı durumu genellikle geceleri ve sıcak ortamlarda başlar Bu durum kişiyi psikolojik olarak çok etkilemektedir.Genellikle 48 saat içerisinde kendinden kaybolabilme ihtimalleri yüksektir.Altı haftadan kısa  süren ürtikere akut ürtiker altı haftadan daha uzun süren ürtikere kronik ürtiker adı verilmektedir.

ZENCEFİL
4 litre suyun içerisine 250 gram toz zencefil ekleyerek 10 dakika beklemeye bırakın Ardından banyo suyu veya küvetin içerisine dökerek bu suyla kurdeşenli bölgelerin temizlenme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

PAPATYA ÇİÇEĞİ
1 litre suya 3 çorba kaşığı papatya çiçeği ve bir su bardağı taze sıkılmış limon suyu ekleyin ve kaynatın Ardından süzerek banyo suyuna dökün ve kurdeşenli bölgeleri temizleyin.

SİNAMEKİ
1 su bardağı suyun içerisine 100 gr sinameki eklenerek kaynatılır.Demlenerek hazırlanan bu çay şekerle tatlandırılarak içilir.

SÜPÜRGE TOHUMU
1 yemek kaşığı süpürge tohumu havanda dövülerek toz haline getirilir.Gün içerisinde sabah akşam aç karnına olmak kaydıyla bir iki yudum su ile içilir.

BİTKİSEL KARIŞIM
Ceviz yaprağı,ıspanak pırasa yaprağı,anduz otu,gül yaprağı,lahana yaprağı,söğüt yaprağı ve hatmi çiçeğinden birer miktar alınarak veya içlerinden tercih edilen bitkilerden birer miktar alınarak  2 litre su içerisinde kaynatılır.Elde edilen su banyo suyuyla karıştırılır veya pansuman şeklinde kurdeşen bulunan bölgeye uygulanır.





2 yorum:

  1. Benim kızımda stresten kaynaklanan kurdeşen var kesinlikle sıkıntıya gelemez yazdığınız bu yöntemleri rahatsızlandığında denemek isterim paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. umarım faydalı olurum canım.kızına faydalı olmak beni mutlu eder.şifa dileğiyle...

    YanıtlaSil

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.