26 Aralık 2015 Cumartesi

Selülit Nedir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

   Özellikle kadınlarda görülen portakal kabuğu ve çukur görünümüne sahip deri altı yağ dokusunun metabolik bozukluğuna selülit adı verilmektedir.Genellikle kalça karın ve uyluk bölgesinde karşılaşılan bir sorundur.Bu durum özellikle teknolojinin gelişmesiyle ortaya çıkan hareketsizlikten kaynaklanan bir durumdur.Bunun yanında kalıtsal bir sorun olduğuda göz önünde  bulundurulabilir.
   Eskiye nazaran hayat hareket bakımından çok fazla kısıtlanmış olup her şeyin her işin makinalarla ve cihazlarla yapılıyor olması kişileri hareketsiz yaşantıya sürüklemiş akabindede hareket görmeyen vücudun deri altı yağ dokusunda hareketsizliğe bağlı metabolik bozukluklar meydana gelmiştir.
  Bütün bunların yanında yağ,tuz ve karbonhidrat oranı yüksek olan gıdaların tüketimide selülit oluşumuna neden olmaktadır.Sigara alkol ve sıkı kıyafetlerde kan dolaşımını zorlaştırarak selülit oluşumuna sebep olmaktadır.
   Bu durum kadınlarda estetik açıdan büyük sorun olduğundan dolayı kişilerde psikolojik sorunlarada neden olabilmektedir.Bir uzman eşliğinde yapılan tedavilerin yanı sıra bitkisel birkaç çözüm yoluda mevcuttur.

BEYAZ KİL
1 paket beyaz kil içerisine yetecek oranda ılık su,5 damla portakal yağı ve 2 yemek kaşığı tarçın ekleyerek karıştırın.Elde edilen karışımı selülitli bölgeye sürerek streç filimle sarın ve üzerine tülbent dolayın.Yarım saat bekleterek durulayın.

BİTKİSELKARIŞIM 1
Birer miktar defne ve taze biberiyeyi cam kavanoza koyarak üzerini geçecek miktarda soya yağı ve susam yağı ekleyin. 2 hafta güneş altında bekleterek süzün ve içerisine 4 adet limon sıkın selülitli bölgeye masaj yaparak uygulayın.

BİTKİSEL KARIŞIM 2
Her birinden 25 er gram olmak üzere okaliptus ve melisa yağı,25 gr adaçayı, 15 adet aspirin ve 10 adet limon suyunu karıştırarak elde edilen karışımla hergün selülitli bölgeyi masaj yapın.

BİTKİSEL KARIŞIM 3
Birer ölçek jojoba yağı ve biberiye yağıyala selülit bulunan bölgeyi masaj yapın.Streç ve tülbent sardıktan sonra yarım saat bekleterek. yosun sabunuyla temizleme işlemini yapın.

BİTKİSEL KARIŞIM 4
1 çay bardağı elma suyu, 1 çay bardağı elma sirkesi, 2 damla limon ve biberiye yağı karıştırılarak selülitli bölgeye masajla uygulanır.Bu bölge streç ve tülbentle sarılarak 2 saat bekletilir.

TÜRK KAHVESİ
1 paket türk kahvesinin içerisine alabildiği, kadar maden suyu ekleyin. İçerisine 1 çorba kaşığıda bal ekleyerek elde edilen karışımı haftada 1 kez masaj yaparak uygulayın.Streç ve tülbentle sararak 1 saat bekletin ve yıkayın

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
-Sağlıklı beslenin.
-Bol su tüketin.
-Düzenli egzersizler yapın.
-Yürüyüşlere çıkın bacaklardaki kan dolaşımını arttırın.
-Alkol ve sigara tüketimini azaltın.
-Nefes egzersizleri yapın.
-Vücudunuzu arada bir masaj yaparak şımartın.
-Stresten uzak durun.
-Yüksek topuklu ayakkabılardan uzak durun.
-Sıkı vücudu saran kıyafetler giymemeye çalışın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.