9 Şubat 2016 Salı

Hazımsızlık Nedir?Bitkisel Tedavi Yolları Nelerdir?

   Yemeklerden sonra karın üst bölgesinde oluşan şişkinlik ve gaz şikayetine hazımsızlık adı verilmektedir.Bazen bu durum yemeklerle alakası olmaksızın psikolojik nedenlere bağlı olarak
da gerçekleşebilir.Sindirim sisteminin yeterli çalışmaması durumlarında hazımsızlık meydana gelir.
   Safra kesesi hastalıkları, mide ülseri ve kanseri, pankreas hastalıkları, reflü, aspirin ve romatizmal hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların yanı sıra birtakım ilaçlarda hazımsızlık sorununa neden olabilmektedir.Genellikle kilolu kişilerde görülsede kilo sorunu olmayan bireylerdede görünen bir sindirim sorunudur.
   En belirgin belirtileri karında şişlik, geğirme,karın bölgesinde gerginlik, dolgunluk hissi bazen uyuklama ve kusma görülebilir.
  Hazımsızlığa sebep olan başka nedenler ise ishal,kabızlık,bağırsak kurtları,beslenme bozuklukları,aşırı alkol tüketimi,çürük dişler,şeker hastalığı,migren, gebelik, böbrek hastalıkları ve apandisittir.Bütün bu rahatsızlıkları göz önünde bulundurarak gerekli uzman muayenesinden sonra aşağıda sıralamış olduğum bitkisel yöntemler sayesinde hazımsızlık sorununuzu çözebilirsiniz.

BİTKİ ÇAYI
Civanperçemi,anason,papatya,pelinotu,melisa ve lavanta bitkilerinden birere çay kaşığı bir bardak suyun içerisine eklenerek 10 dakika demlendirilir.Yemeklerden sonra tüketilir.

LİMON KARBONAT
Bir bardağın içerisine 1 adet limon sıkılarak üzerine 1 çay kaşığı karbonat eklenir. Köpüren karışım hemen içilir.

MAYDANOZ
Salatalara ilave edilen maydanoz veya yemeklerden sonra 1 bardak suyun içerisinde kaynatılarak içilen maydanoz hazmı kolaylaştırır.

SODA
3 kaşık yoğurt ve 1 adet soda ile hazırlanan ayran hazımsızlık sorununu ortadan kaldırır.Çokta lezzetli bir tadı vardır.

BAL
Bir çay bardağı sıcak su içerisine 1 çay kaşığı bal ve yarım limon sıkılarak elde edilen karışım yemeklerden sonra yavaş yavaş içilir.


5 yorum:

  1. Bende de bu problem var anlamıyorum 50 kiloyum mide rahatsızlığı çekiyorum :/ kudret narını kullamıyorum 2 aydır çok işe yaradı özellikle tavsiye ederim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçmiş olsun canım .tavsiyen için çok sağol başkalarınında işine yarayabilir :) seninki stresten olabilir canım :) stres yapma :)

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Harika bir bilgi teşekkürler Elif hanımcığım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım faydalı olabildiysem ne mutlu bana :)

      Sil

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.