28 Şubat 2016 Pazar

Migren Nedir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

    Migren genelde ataklar halinde gelen ve günlük yaşantıyı ileri derecede etkileyen şiddetli baş ağrısı durumudur.Ataklar 4 ila 72 saat sürerek yaşam kalitesini en alt seviyelere düşürebilir. Genel olarak belirtileri baş ağrısının zonklayıcı ve nabız şeklinde atar gibi olmasının yanı sıra bulantı, kusma, ışığa ve sese karşı hassasiyettir.Ağrı tek bir bölgeye yerleşebilir.Büyük oranda kadınlarda görülen migren henüz sebebi bilinmeyen nörolojik bir rahatsızlıktır.Sebebi her ne kadar bilinmiyor olsada kadınlarda adet dönemi öncesi östrojen hormonunun azalmasıyla ortaya çıkabilen bir sorundur ve kalıtsal durumlar ve streste migren sorununu ortaya çıkaran diğer nedenler arasındadır.
   Bir takım ilaçlar, yiyecekler, içecekler, hava değişimleri ve duygusal durumlar varolan migreni tetikleyen faktörlerdir.

BİBERİYE
   1 su bardağı kaynamış su içerisine 1 tatlı kaşığı biberiye ekleyerek 4 dk daha kaynaması sağlanır.S
üzülerek içerisine herhangibir tatlandırıcı karıştırmadan tüketilir.2 hafta boyunca hergün günde 3 kez olmak şartıyla her tüketimi taze hazırlayarak bu küre devam edilir.2 haftalık sürenin ardından 1 ay süreyle günde 2 kez tüketilmelidir.

HİMALAYA TUZU
 1 bardak taze sıkılmış limon içerisine  2 çay kaşığı himalaya tuzu ekleyerek iyice karıştırın.Bu karışımı farklı bir kap içerisinde bulunan suya ekleyerek iyice karıştırın ve elde edilen kürü için Baş ağrınızın geçtiğini göreceksiniz.

PAPATYA
1 bardak kaynatılmış suyun içerisine 2 gr kuru papatya ekleyerek 10 dk demlenmesini sağlayın ardından bu bitkisel çayı günde 2 kez tüketin.

Bütün bunların yanı sıra;
-Düzenli uyumak
-Düzenli yemek yemek
-Stresten uzak durmak
-Dumanlı ve gürültülü ortamlardan uzak durmak
-Vücut duruşunun düzenli olmasına dikkat etmek
migren sorununu azaltmada yardımcı etkenlerdir.
Çikolata, kafein, çerez ve salamura gibi tetikleyici gıdalardan uzak durmak

1 yorum:

  1. Biberiye çok severim ben sık da kullanırım.
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Ben de beklerim.

    YanıtlaSil

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.