26 Ekim 2015 Pazartesi

Diz, Dirsek, Koltuk altı ve Bikini Bölgesi Kararmasının Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

   Vücudumuzda diz,dirsek koltuk altı ve bikini bölgesi kararmaları sıkça görülen sorunlar arasındadır. Bu durum kadın erkek herkeste görülen bir durum olmasına rağmen bayanlarda estetik açıdan rahatsızlık veren bir durumdur.Diz,dirsek gibi bölgeler güneşin etkisiyle ve sürtünmeden dolayı kararırken bikini ve koltuk altı bölgeleri aşırı terleme,traşlama ve hatalı epilasyon sonucu ortaya çıkar.Peki bu sorundan kurtulup bu bölgeleri eski estetik görünümüne nasıl geri getirebiliriz. Tabiki doğanın bizlere sunmuş olduğu olanaklarla...
         Terlemeden dolayı oluşan pişiklerin yarattığı kararmalara engel olmak için pamuklu iç çamaşırları tercih etmeliyiz.Bunun yanında jiletle temizliğini gerçekleştirenlerde kılları ters yönde aldıkları için kararmaya sebebiyet verirler Bu yüzden kılın çıkış yönünde dikkatli olarak temizleme yapmalıdırlar.
       Diz kapağı ve dirsek için duş alarak kararan bölgeleri temizlemek ince bir törpü yardımıyla ciltteki ölü deriden kurtulmak gerekir.
      Diz,dirsek,koltuk altı ve bikini bölgesi için verdiğim önerilere uyduktan sonra artık doğanın bizlere sunduğu imkanlardan faydalanabiliriz.

     Diz ve dirsek kararmasına;
    1 yemek kaşığı zeytin yağı ve 1 yemek kaşığı şekeri karıştırarak hazırlayacağınız maskeyi diz ve dirseklerinize ovarak uyguladığınızda bu bölgelerdeki kararmalardan kolaylıkla kurtulabilirsiniz.Ardından ılık suyla yıkayabilirsiniz.
    Bir başka dirsek ve diz kararmasında etkili olan kürse nane kürüdür. Yarım fincan suyu kaynatıp içine bir avuç naneyi ekledikten sonra demlemeye bırakın. Soğuduktan sonra bir parça pamuk yardımıyla kararan bölgelere bu kürü uygulayın Ilık suyla durulayabilirsiniz.
    Yoğurt ve bademde diz ve dirsekler için uygun olan ten rengi açma yöntemidir.10 adet bademi toz haline getirdikten sonra 2 yemek kaşığı yoğurtla karıştırarak kararan bölgelere 15-20 dk ovalayarak sürün ılık suyla durulayın.

     Koltuk altı ve bikini bölgesi kararmasına;
    Her birinden birer çay kaşığı olacak şekilde elma sirkesi ,vazelin ve limon suyunu karıştırarak oluşturduğunuz kremi kararan bikini ve koltuk altı bölgelerinize uygulayarak kurumasını bekleyin Ardından nemli bir bez yardımıyla kremi temizleyin ve talk pudrasıyla işlemi sonlandırın.Bunun yanı sıra yarım kesilmiş limonu duştayken koltuk altı ve bikini bölgenize dairesel hareketlerle 2-3 dakika boyunca masaj yaparsanız hızlı ve daha etkili sonuç elde edebilirsiniz Ancak limonu uygulayacağınız bölgede yara ve kesik olmamasına dikkat ediniz.
      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.