
Şimdi sedef hastalığı için iyi gelen bitkilere bir göz atalım...
ELMA SİRKESİ
Doğal bir dezenfektan görevi gören elma sirkesi açık yarası olmayan sedefli bölgeye sürüldüğünde kaşınma hissini en aza indirmede yardımcı olur.
ZEYTİNYAĞI
Birçok derde deva olan zeytinyağı burada da karşımızda. Saf zeytin yağını sedefli bölgeye sürerek zeytin yağının nemlendirici özelliğiyle kabuklanma ve kaşıntıyı en aza indirebiliriz.
SARIMSAK
4 diş sarımsağı ezerek 1 bardak kaynatılmış suyun içine atın. 1 tatlı kaşığı elma sirkesini de bu karışımın içine koyarak karıştırın. 4-5 adet yaban mersinini de ekledikten sonra hepsini kaynatın ve sedefli bölgelere bu karışımı sürün.
ÇÖREK OTU
Havanda 3-4 çay kaşığı çörek otu ezilir. 1 yemek kaşığı yoğurtla karıştırarak yenilir. Bu karışım sabahları tüketilmelidir.
KIRMIZI PANCAR
250 gr kırmızı pancarı kabuklarını soymadan bir gece önceden sirkeli suda bekletin sabahleyin sirkeli sudan çıkartıp kabuklarını soymadan kaynar suyun içerisine bırakın 3-4 dakika daha kaynatın.Soğuduktan sonra cam bir kavanoza koyun. Üç hafta boyunca günde üç kez aç karna tüketin.
SEDEF HASTALARINA ÖNERİLER
*Yağlı yiyeceklerden ve kırmızı etten uzak durmaya çalışın.
*Bol bol su tüketin.
*Ilık suyla duş alın.
*Cildinizi nemli tutmaya çalışın.
*Yemeklerinizde acı tüketmeye özen gösterin acının iltihap kurutucu etkisinden faydalanın.
*Yaban mersini gibi küçük taneli besinler kuruyemişler sedef hastalığı için iyi gelmesiyle bilinirler Sizde bunlardan tüketin.
*Güneşlenin. kış aylarında D vitamini takviyesi yapın .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.