26 Ekim 2015 Pazartesi

Sedef Hastalığı Nedir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

      Sedef hastalığı yama şeklinde sedef renginde kaşınma ve kabuklanmaya sebep olan ve henüz kesin bir çözümü olmayan bir cilt rahatsızlığıdır. Hem görüntü hem psikolojik ve hatta ileri düzeyde yarattığı kaşınma sebebiyle insan yaşamını bir hayli zor duruma sokmaktadır.Sedef  her ne kadar zaman zaman etkilerini azaltsada ne yazık ki kronik bir bağışıklık sistemi rahatsızlığıdır.zaman zaman alevlenen bu rahatsızlık için kesin çözüm olmadığı için hastalar en azından hastalığın alevlenmemesi ve iyilik durumunun uzaması için çeşitli bitkisel yollara başvururlar. Ancak bazen kullandıkları bitkisel kürler yaralarda daha fazla tahribata sebebiyet vermektedir. O nedenle ilk önce doktor önerisi olan hap .ilaç,krem ,iğne gibi ilk olarak doktorun öngördüğü ilaçlara yönelmek gerekmektedir . Sonrasında doktor uygun görürse bitkisel kürlerden faydalanabilirsiniz
     Şimdi sedef hastalığı için iyi gelen bitkilere bir göz atalım...

 ELMA SİRKESİ
Doğal bir dezenfektan görevi gören elma sirkesi açık yarası olmayan sedefli bölgeye sürüldüğünde kaşınma hissini en aza indirmede yardımcı olur.

 ZEYTİNYAĞI
 Birçok derde deva olan zeytinyağı burada da karşımızda. Saf  zeytin yağını sedefli bölgeye sürerek zeytin yağının nemlendirici özelliğiyle kabuklanma ve kaşıntıyı en aza indirebiliriz.

  SARIMSAK
 4 diş sarımsağı ezerek 1 bardak kaynatılmış suyun içine atın. 1 tatlı kaşığı elma sirkesini de bu karışımın içine koyarak karıştırın. 4-5 adet yaban mersinini de ekledikten sonra hepsini kaynatın ve sedefli bölgelere bu karışımı sürün.

 ÇÖREK OTU
 Havanda 3-4 çay kaşığı çörek otu ezilir. 1 yemek kaşığı yoğurtla karıştırarak yenilir. Bu karışım sabahları tüketilmelidir.

 KIRMIZI PANCAR
250 gr kırmızı pancarı kabuklarını soymadan bir gece önceden sirkeli suda bekletin sabahleyin sirkeli sudan çıkartıp kabuklarını soymadan kaynar suyun içerisine bırakın 3-4 dakika daha kaynatın.Soğuduktan sonra cam bir kavanoza koyun. Üç hafta boyunca günde üç kez aç karna tüketin.

 SEDEF HASTALARINA ÖNERİLER
*Yağlı yiyeceklerden ve kırmızı etten uzak durmaya çalışın.
*Bol bol su tüketin.
*Ilık suyla duş alın.
*Cildinizi nemli tutmaya çalışın.
*Yemeklerinizde acı tüketmeye özen gösterin acının iltihap kurutucu etkisinden faydalanın.
*Yaban mersini gibi küçük taneli besinler kuruyemişler sedef hastalığı  için iyi gelmesiyle bilinirler Sizde bunlardan tüketin.
*Güneşlenin. kış aylarında D vitamini takviyesi yapın .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.