26 Ekim 2015 Pazartesi

Kepek Sorununa Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

       Kepek  sorununuz moralinizi mi bozuyor? Bu beyaz kabustan kurtulmak mı istiyorsunuz ? Bu makalemde sizlere denerek tecrübe edilmiş yöntemleri paylaşacağım.
      Kabartma tozu kepek sorununu çözen mucizelerden yalnızca bir tanesi. Islak saçlarınıza bir avuç kabartma tozunu masaj yardımıyla iyice yediriyoruz ve şampuan kullanmadan saçımızdan arındırıyoruz ilk haftalar saçlarınızdaki sertlikten şikayetçi olabilirsiniz ancak birkaç hafta sonra kepek sorununun ortadan kalktığını göreceksiniz.
       Gelelim bir başka çözüm yolu olan hepimizin evinde mevcut olan tuz uygulamasına.Tuzluğu alın ve saç diplerinize serpin. Masaj yardımıyla iyice ovalayın kabaran ve pul pul olan saç derinizi şampuan yardımıyla yıkayın.


    Ve sirke uygulaması aslında birçoğumuz biliriz bu uygulamayı ama pek uygulamayız kokusundan dolayı Ancak en kesin çözümlerden bir tanesidir sirke. Kepek sorununun yanı sıra saçlara doğal bir parlaklıkta katar.2 litre suyun içerisine 1 kahve fincanı elma sirkesi karıştırıp saçlarınızı bu suyla durulayın.

     Biberiye tohumuda kepeklenme sorununa iyi gelen çözümlerden bir tanesi biberiye tohumunu kaynatarak elde ettiğimiz kürü saçlarınıza masaj yaparak uygulayın bu kürü haftada iki kez yapabilirsiniz  

       2 adet aspirini toz haline getirip her seferinde saçınıza uygulayacağınız şampuanla karıştırıp bu karışımla saçlarınızı yıkayın Sonrasında tekrar aspirinsiz şampuanla saçlarınızı arıtabilirsiniz.

    Isırgan otu kürüde saçlardaki kepeklenmeden kurtulmanın bir başka yolu. 2 su bardağı kaynatılmış suyun içerisine 1 yemek kaşığı kıyılmış hindiba çiçeği  ve 1 yemek kaşığı ısırgan otu yaprağını ekleyerek demlenmeye bırakalım. Soğuduktan sonra durulama suyu olarak saçımıza uygulayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.