26 Ekim 2015 Pazartesi

Göz Altı Morluklarına Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

    Yetersiz beslenme,stres,uykusuzluk,kansızlık,güneşe maruz kalma,aşırı tuz tüketimi,alerji ve genetik yapıya bağlı olarak göz altlarında oluşan morluklar birçok kişinin temel sorunudur.Kapatıcı ve krem gibi birçok kimyasal ürünle bu sorunu geçici olarak da olsa ortadan kaldırmaya çalışırken aslında cildimize daha fazla zarar veririz.                          
   Bitkisel kür uygulamalarına yönelmeden önce göz altında oluşan morlukların altında başka bir nedenin yatıp yatmadığı konusunda ilk olarak doktorunuzla görüşmeniz gerekir.Bitkisel kürler her konuda olduğu gibi göz altı morlukları içinde her zaman doktor kontrollerinden sora gelen ikinci plandır.
       Göz altı morluklarınız genetik bir problemse üzülerek söylüyorum ki kapatıcılardan ve kozmetik ürünlerden başka bitkisel kür konusunda bir önerim olamayacak.
        GELELİM BİTKİSEL KÜRLERE...

  *1 Çay kaşığı avakado yağıyla 1 çay kaşığı buğday yağını karıştırarak göz altına sürmek morlukların giderilmesinde yardımcı bir uygulamadır.

  *Bir tutam taze ebegümeciyi havanda ezerek içine 1 elmanın suyunu ekleyin.Elde ettiğiniz karışımı gazlı bezin arasına koyarak göz çevrenizde 20 dakika kadar bekletin.

  *Yoğurdun suyunu pamuk yardımıyla göz çevrenize sürebilirsiniz.içtiğiniz demlik ve sallama çay poşetlerini de soğuk olarak göz çevresine uygulayabilirsiniz.

  *Patatesleri  daire şeklinde keserek patates suyu kompresi yapabilirsiniz.

 *Ananas suyu ve zerdaçalı karıştırarak krem haline gelen karışımı göz altlarınıza sürebilirsiniz.

 *Soğuk süte pamuk batırarak pamuğu gözlerinizin üzerine koyup 20 dakika bekletebilirsiniz.

 * Kaşığı 10-15 dakika buzdolabında bekletip göz altı morluklarınızın üzerinde kaşığın soğukluğu gidene kadar bekletebilirsiniz.

         BÜTÜN BUNLARIN YANI SIRA;
     *Yeterli miktarda su tüketin.
     *Uyku düzeninizi koruyun,
     *Yeterli beslenin
     *Doğru makyaj malzemelerini tercih edin
     *Yüzü çok sıcak suyla yıkamaktan kaçının
     *Alkol.sigara ve tuz tüketimini azaltın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.