31 Ekim 2015 Cumartesi

Gribal Enfeksiyon Nedir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

    Virüslerin.yol açtığı üst solunum yolu enfeksiyonuna grip adı verilmektedir. Bir diğer üst solunum yolu hastalığı olan nezle ve soğuk algınlığıyla karıştırılan grip bu iki hastalıktan farklı olarak çok sayıda ölümle sonuçlanabilen ve dünya çapında salgına yol açan ağır bir hastalıktır.Nezle ve soğuk algınlığı gribin aksine daha hafif ve ayakta atlatılabilinen hastalıktır..
    Gribal enfeksiyon her mevsim görülebileceği gibi genel olarak mevsim geçişlerinde,hava soğuduğunda ve nem oranının düştüğü dönemlerde sıkça rastlanılır.Kış aylarında havanın soğumasıyla insanların kapalı ortamları tercih etmesi,kalabalık ve havasız ortamın etkisiylede salgın hale gelmesi kolaylaşmaktadır.
    Her yaşta karşılaşılan gribal enfeksiyona bebekler,çocuklar ve yaşlılar daha kolay yakalanabilmekte ve daha ağır geçirmektedir.ve bazen ölümcül seviyeye gelebilmektedir.
    Gripten korunmanın başlıca yolu mevsimine göre uygun giyinmek,taze meyve ve sebze tüketmek,başkalarıyla temastan ve ortak eşya kulanımından kaçınmaktır
     Üşüme,titreme,ateş,bulantı,halsizlik eklem ağrısı,iştahsızlık,baş ağrısı,boğaz ağrısı,geniz ve burun akıntısı,gözlerde sulanma ve yanma gibi belirtiler göstermektedir.Bu belirtiler bazen nezle zatürre,bronşit,farenjit,sinüzit gibi diğer solunum yolu enfeksiyonlarındada mevcutur ve çoğu hasta griple bu hastalıkları birbirine karıştırıp doktora gitme ihtiyacı duymaz Oysaki bu belirtiler başldığında bir uzmana gitmek en başında önlem almak antibiyotik kullanımını en aza indirir.
   Şimdi bitkisel yöntemler yardımıyla gribi nasıl atlatabiliriz bir göz atalım...

   BİTKİSEL ÇAY
 Menekşe,ebegümeci,kuşburnu,hatmi çiçeği,okiluptus ve kekik eşit miktarda bir kavanozun içine konur.Günde iç kez 1 bardak kaynatılmış suyun içerisine bu karışımdan bir tatlı kaşığı koyularak demlendirip içilir.

   SOĞAN KÜRÜ
 1 adet soğanın kabuğunu soyarak 4 parçaya bölün. 2 bardak suyun içerisine atarak ağzı kapalı bir kapta 5 dk  kaynatın.günde 1 kez 1 hafta boyunca bu kürü uygulayın hem önleyici hemde var olan gribal enfeksiyonu yok edici özelliğine sahip bir kürdür.
   
BALLI KARIŞIM
  1 tatlı kaşığı bal, 1,5 çay kaşığı toz zencefil ve 1 çay kaşığı toz zerdeçalı karıştırarak elde edilen macun sabah akşam yutulur.

   ELMA KÜRÜ
2 bardak suda 1 elma kabuğu bir tutam ıhlamur ve bir tutam karanfil 5 dk kaynatılarak balla tatlandırılıp içilir.
   Adaçayı,ıhlamur,zencefil,karanfil çaylarının bal ile tatlandırılarak içilmeside gribal enfeksiyonu atlatmada yardımcı olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.