1 Kasım 2015 Pazar

Basur Nedir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Basur yada mayasıl hemoroitin halk arasında bilinen diğer isimleridir.Basur anüs içerisinde bulunan damarların genişleyerek dışarı çıkmasıyla oluşur. Meme görünümüne sahip olan basur iç ve dış basur olmak üzere iki çeşittir. İç basurda genellikle ağrı ve kaşıntıya neden olmaz çok sık olmamakla birlikte zaman zaman kanamaya sebep olabilir.Dış basurda ise  ağrı,kaşıntı,yanma ve kanama mevcut olsada ciltteki kabarıklıklar haricinde hastayı pek rahatsız etmezler.Ancak bazen genişlemiş damarların pıhtılaşmasıyla şiddetli ağrı ve kızarıklık oluşturabilmektedir,İç basur kendi içinde 4 evreye ayrılmaktadır.
1. EVRE
Kendini sadece kanamayla belli eder ve büyük abdest sonrası peçetede kan görülebilir.Damla şeklindedir.
2.EVRE
Büyük abdest esnasında ıkınma sonucu memeler dışarı çıkabilir ağrı ve kanama miktarı daha fazladır.
3.EVRE
Basur memeleri artık kolaylıkla dışarı çıkabilmekte ve parmakla itilerek içeriye sokulabilmektedir. Kanama ve ağrı şiddeti 1. ve 2. evreye oranla daha fazladır.
4.EVRE
İç ve dış basur memeleri artık dışarıdadır.Memeler ağrısız,ıslak ve oldukça büyüktür.Büyük abdestten sonra tam temizleme sağlanamaz.sümüksü bir akıntı mevcuttur.

KORUNMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER
-Dışkılama sırasında ıkınmaktan kaçınınız.
-Alkol.baharatlı yiyecekler ve acı tüketimine sınır koyunuz.
-Uzun süre oturarak zaman geçirilmemelidir.
-Bol bol su tüketiniz.
-Egzersizi günlük yaşamınıza ekleyiniz.
-Büyük abdest sonrası rahatsızlık duyuluyorsa oturma banyosu yapınız.
-Lifli gıdalar tüketiniz.
-Kabız olamamaya dikkat ediniz.

BİTKİSEL ÖNERİLER
Patlıcan sapı
On adet patlıcanın yeşil saplı kısmını patlıcandan ayırarak on bardak suyun içerisinde kaynatın.Ocağın altını kısarak 30 dakika daha kısık ateşte kaynamasını sağlayın. Kaynayan sapların altını kapatarak üzerini kapakla örtüp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra sapları içinden alarak oluşan sarı renkli suyu cam kavanoz içerisinde buzdolabına koyun ve sabah akşam aç karına olmak üzere 1 bardak için bu uygulamayı bir hafta sürdürün.
                                                Havuç yaprakları
Bir kavanozun içerisine  5 yemek kaşığı doğranmış havuç yapraklarını koyun ve üzerine 1 litre kaynamış suyu dökün ve kavanozun kapağını sıkıca hava almayacak şekilde kapatarak 1 saat demlenmeye bırakın.Daha sonra elde edilen bu çayı günde üç kez 1 fincan için. 6 ay boyunca devam edeceğiniz bu kürle hem vücudunuzdaki zararlı toksinleri atmış olacaksınız hemde hemoroide kesin çözüm bulmuş olacaksınız.Ayrıca akşamları basurlu bölgeye ince rendelenmiş havuçla yapılan kompres tedavi süreci hızlanmış olur.
Kivi
1 adet kiviyi elma sirkesiyle yıkayıp kabuklarıyla tüketin.her gece uygulanan bu işlemin 9. gün verdiği etkiyi göreceksiniz bağırsaklarınızdan atılan iltihap sizi korkutmasın.

Ayrıca bütün bunların yanında leğenin içerisine dayanıklılık derecenize göre sıcak su koyun ve içerisine bir miktar tuz atarak yapılan oturma banyosuyla makat bölgenizdeki basurlu yerin dez
enfekte edilmesini sağlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.