26 Ekim 2015 Pazartesi

Saç Nasıl Hızlı Uzar? Bitkisel Yöntemler Nelerdir?

      Hepimiz rapunzel gibi uzun ve gür saçlara sahip olmak isteriz. Saç genellersek genetik yapıya bağlı olarak ayda yarım cm ile iki cm arasında uzama gösterir Ancak bakımsız vitaminini kaybetmiş yıpranmış saçlar için aynı şeyi söyleyemeyiz.  Bu yüzdendirki saçlara yapılan düzenli bakımlar saçların gerekli vitamin
ihtiyacını karşılamakla birlikte hızlı ve sağlıklı uzamasında büyük rol oynar.
        Bu durumda saç köklerinin sağlıklı olması yağlanmanın engellenmesi bakteri oluşumuna karşı köklerin temiz tutulması ve kan dolaşımının artması için masaj uygulanması en başta yer alması gerekli olan unsurlardır.Bunlar olmazsa ne kullanırsanız kullanın saçlarınızın sağlıklı birşekilde uzamasını sağlayamazsınız. Benim size bu konuda birkaç bakım kürü önerim olacak. bunlardan bir tanesi turplu su kürü.

          Bir turp rendeliyoruz ardından 3-4 bardak suyun içinde kaynatıyoruz. ardından turp posasını suyun içinden alıp suyun ılıklaşmasını bekliyoruz ve ılıyan suya bir yumurta sarısı koyarak saçımıza masaj yardımıyla uyguluyoruz. Saçımızı streç veya bir havlu yardımıyla sarıp 1-2 saat bekliyoruz. Saçlarımızı ılık suyla duruluyoruz ve bu uygulamayı haftada bir kere yapıyoruz.Yanlız her kürde olduğu gibi bu kürdede belirtmek isterimki saçlarda ilk zaman olan dökülme sizi asla korkutmasın çünkü ölü saçları döküyorsunuz Sonrasında herşey yoluna girecek kesinlikle endişelenmeyin sadece kürleri uygulama konusunda sabırlı ve istikrarlı olun

         Bir başka uygulamada lavanta kürü...
         Bu kür hem saçlarınızın hızlı bir şekilde uzamasına yardımcı olurken hemde kendine has olan esansıyla mis gibi lavanta kokmanızıda sağlıyor.Üç su bardağı suyu kaynatıp ocaktan alıyoruz ve içine bir avuç lavantayı koyup 15 dakika demlemeye bırakıyoruz. Su ılıdığı zaman saç diplerimizden başlayarak uçlara doğru uyguluyoruz Bu konuda size sprey şişeleri çok daha yardımcı olacaktır..Bir saat kadar saçlarda beklettikten sonra duruluyoruz .Bu uygulamayı haftada bir uygulamak yeterli olacaktır.
       Bunların yanında keçi boynuzu pekmezininde saç uzamada etkili rol oynadığını söylemek isterim..Eminimki sizlerde bu kürleri uyguladıktan sonra saçlardaki uzamayı hemen farkedeceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.