26 Ekim 2015 Pazartesi

Doğal Saç Bakım Uygulamaları Nelerdir?

       Hepimizin hayalidir güzel görünmek.Güzel görünmemizdeki en büyük etkenlerden biride saçlarımızdır .Ne yazıkki mevsimsel değişiklikler,stres gibi durumlar saçlarımızı olumsuz etkiler ve güzelliğimizden bir parça almış olur.Bizlerde çareyi ya kuaför salonlarında yada birçok kimyasal içeren kozmetik ürünlerinde aramaya başlarız.Oysaki hepimizin evinde bulunan pratik çözümlerle saçlarımızı hem sağlığına kavuşturmuş oluruz hemde sağlıkla birlikte gelen güzel  bir görünüme sahip oluruz şimdi evde kolayca uygulayabileceğimiz bakım maskelerinden bahsedeceğim sizlere..


                                           YUMURTAYLA SAÇ BAKIMI
      Protein açısından oldukça zengin olan yumurta ile saçlarınızı nemlendirebilir kırıklarınızı azaltabilir ve saçlarınızın parıl parıl bir görüntüye sahip olmasını sağlayabilirsiniz.Hatta şimdi hemen deneyin ve farkı görün.saçlarınız nemli olmalı. İlk olarak havluyla suyunu alırsanız daha iyi sonuç alırsınız. Saç uzunluğunuza göre 1 yada iki yumurtayı köpürene kadar çırpın ve nemli saçınıza dipten uca doğru masaj yaparak uygulayın.20-25 dakikalık beklemenin ardından soğuk suyla saçlarınızı durulayın.



                                                 BAL İLE SAÇ BAKIMI
   Şiddetle önerdiğim bir diğer saç bakımı maskeside bal ile yapılan maske. Bal maskesi saçlarınıza ipeksi bir yumuşaklık verir. 1 yemek kaşığı bal ve 2 yemek kaşığı zeytinyağının karışımından elde edeceğiniz maskeyi saçınıza masaj uygulayarak sürün ve 30 dakika kadar bekletin Ardından ılık suyla ve şampuanla arındırın.Aynı şekilde balla yapılacak bir diğer maskede sütle bal karışımıdır. 1 yemek kaşığı balı bir bardak sütle karıştırıp saçınıza uygulayın ve 15 dakika bekletin. Bu maskelerin  ikiside saclardaki kuruluğa bağlı olarak haftada 1 yada 2 kez uygulanabilir.

  -Bol bol su için
  -Saçınızı doğal yollarla kurutun
  -Saçınızı güneşten koruyun.
  -Saçınızı çok sık yıkamayın.
  -Saçınızı çok sıcak suyla yıkamayın
  -Her banyo sonrası son durulama suyunuza elma sirkesi ekleyin .Doğal parlaklık verir ve kepekten arınmasına yardımcı olur.
 -Saçlarınızı her akşam yatmadan fırçalayın ve tokayı çıkartın.Bu şekilde kan dolaşımını sağlamış olursunuz.

EN SON OLARAK BUNLARI UYGULAYIN VE SAÇLARINIZIN KEYFİNİ YAŞAYIN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.