26 Ekim 2015 Pazartesi

Saç Dökülmesine Bitkisel Tedavi

    Şimdi sizlerde birçok insanın hatta benim bile bu durumdan muzdarip olduğum saç dökülmesi sorunundan ve çözümlerinden bahsedeceğim.....
      Hepimizinde bildiği gibi stres,mevsim değişiklikleri,birçok ilacın yaratmış olduğu yanetkiler,bayanlardaki saç boyaları ,açıcılar ,düzleştiriciler,fönler derken saymakla bitiremeyeceğimiz birçok neden saçların neyazıkki yıpranıp dökülmesine yol açmaktadır.Birçoğumuz bu sıkıntıyı yaşamış olmakla birlikte çare bulanımızda olmuştur Ama hala daha ayna karşısında saçlarınıza her bakışında nıye,neden nasıl gibi  sorularla işin içinden çıkamayan gün geçtikçe dökülen saçlarına elveda demekten başka çaresi olmayan arkadaşlarımızda vardır.
       İşte bende birzamanlar bu durumdan dolayı çok sıkıntı çekmiş biri olarak size yardımcı olmak üzere bu yazıyı yazma gereğini duydum.

                                            ZEYTİNYAĞ VE SARIMSAK KÜRÜ
   Sarımsak ve zeytinyağının faydaları anlatılmakla bitmez Ancak şimdilik bizi ilgilendiren saç dökülmesine olan faydası. Öyleyse  ilk olarak kısaca faydalarından bahsedip sonrasında kürün hazırlanış ve uygulanışından bahsedeceğim
   ,Bünyesinde bol miktarda sülfür bulunduran sarımsak aynı zamanda saç sağlığında olumlu etkileri olan selenyum,E vitamini,C,B6,B1 Vitaminleriylede saçı yapılandırarak kolojen üretimini sağlamaktadır.
     Zeytinyağı ise saç şekillendiricilerden ve çeşitli sebeplerden dolayı yıpranmış kırılmış saçların yumuşamasında ve nemlenmesinde büyük rol oynamaktadır ve inanın bu ikili bir araya geldiğinde ve sürekli kullanımda karşılaşacağınız görüntüye inanamayacaksınız.En azından ben öyle olmuştum Dökülen saçlarımın yerine yenileri çıkmaya başladığında ve hatta saçlarımın hızla gürleştiğini gördüğümde mutluluktan havalara uçmuştum desem abartmış olmam.
   Şimdi sizlere bu mucizevi iksir dediğim kürün hazırlanışını anlatacağım;

  - Yarım litrelik saf zeytinyağı eğer saf olanını bulma şansınız yok ise marketlerde asit oranı düşük zeytinyağınıda kullanabilirsiniz ve bir baş sarımsak soyularak zeytinyağının içine koyun ve ağzını sıkıca kapatın Karanlık bir yerde en az bir hafta bekletin Arada alt üst ederek özleşmesini sağlayın. Banyo öncesi kuru saça bu kürü masaj yaparak uygulayın .Saça iyice dağılmasını sağlayın ve streç flimle sarıp 3-4 saat bekletin Banyo esnasında saça hemen sıcak su uygulamayın çünkü yağı arındırmanız zor olur İlk etapta ılık suyla yıkayıp daha sonra şampuanla saçınızı arıtın ve bu uygulamayı ilk bir ay haftada 2 sonraki aylarda haftada bire kademeli olarak düşürün Şişedeki yağ ve sarımsak karışımı nekadar uzun süre bekletilirse okadar özleşir ve daha etkili çözüme ulaşırsınız.
   Hayal ettiğiniz saçlara sahip olacağınız garantisini şimdiden size veriyorum..

NOT: Sarımsağa alerjisi olanlara önerilen bir uygulama değildir!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.