30 Ekim 2015 Cuma

İshal Neden Olur? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

     Kalınbağırsağın yeterli sıvı emmemesiyle oluşan hastalığa ishal denir. Normalinde bağırsaklar yenilen yemeklerin suyu çekerek dışkının katılaşmasını sağlarlar. Ancak ishal söz konusu olduğunda yenip içilen herşey emilim sağlanmadan dışarı atılırlar.Bağırsak hareketlerinin artışına ve normalden daha fazla dışkılamaya sebep olur.en büyük nedeni ağız yoluyla alınan içme suyu veya sebze ve meyvelerin iyi yıkanmamasıdır.
 Stres gibi duygu durumundaki değişiklikler, bir başka bağırsak ve mide hastalıkları ve çeşitli ilaçların verdiği yan etkilerde ishali tetikleyen unsurlardır.Her yıl milyonlarca insanı etkileyen ishal bazen ölümcül sonuçlar doğurabilmektedir.El temizliğine dikkat edilmediğinde bulaşıcı olabilmektedir.Yılda bir kez tekrarlanan ishal normal bir durumdur. Ancak uzun süren sık sık tekrarlanan ishallerin altında başka rahatsızlığın yatması kuvvetli muhtemeldir. Bu durumda yapılması gereken derhal bir uzmana görünmektir.
      Genel olarak belirtileri karın ağrısı,sık dışkılama ihtiyacı,dışkının sulu ve biçimsiz görünümü,bulantı,kusma olarak görülmektedir
    İshal olanın yememesi gerekenler
Yağlı ve kızartılmış besinler,baharatlı besinler,yüksek miktarda lif içeren besinler,süt ve süt ürünleri,kafein ve alkollü içecekler
    İshal olanın yemesi gerekenler
Muz,haşlanmış patates,haşlanmış yumurta,pirinç,kızarmış ekmek,makarna,yulaf ezmesi süt ürünü olarak bir tek yoğurt. 
    Peki ishale ne iyi gelir? Sorusuna aşağıda paylaştığım bitkisel çözümlerle cevap vereceğim.

BİTKİSEL ÖNERİLER
-1 kaşık kuru kahveye 2 damla limon suyu sıkılarak yutulur.

-1 tatlı kaşığı süpürge tohumu havanda ezilir öğle yemeğinden önce yarım çay bardağı suyla yutulur öğle yemeğinden 3 saat sonra ise 4 yaprak ebegümeci 1 ardak suda kaynatılarak içilir.

-1 adet büyük boy havucu haşlayın ve püre haline getirin.püre yaptığınız havucu 20 dakika aralıklarla -1 tatlı kaşığı olmak üzere tüketin.

-Günde birkaç kez 1 diş sarımsak yutun.

-1 bardak gazozun içerisine attığınız 1 adet aspirin ishale iyi gelecektir.

-Günde 3-4 kez taze sıkılmış limon suyu için.

-1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı toz şeker karıştırılarak her dışkılama sonrası 1 bardak suyla birlikte içilir.

-Kahvaltıdan 1 saat sonra 8-9 adet karanfil parçalanıp su ile birlikte yutulur. Akşam yemeğinden 2 saat sonra 8-9 adet karanfil parçalanıp az miktarda su ile birlikte yutulur. Karanfiller kesinlikle ezilmemelidir. Parçalanarak tüketilmelidir. Bu uygulamaya 1 hafta devam edilir.Trombozit düşüklüğü sorunu olanlara bu kür tavsiye edilmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.