6 Kasım 2015 Cuma

Gut Hastalığı Nedir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

  Gut hastalığı  romatizmal bir rahatsızlıktır.Kandaki ürik asitin normal seviyenin üzerine çıkmasıyla eklem aralarında kristal oluşumuna neden olur ve bu kristaller şiddetli eklem ağrılarına sebebiyet verirler.Ürik asitin yükselmesine kalıtımsal nedenler,düşük dozdaki aspirin ve çeşitli ilaçlar,açlık.travma,alkol,aşırı proteinli yiyecekler,stres,ameliyat ve bazı hastalıklar neden olabilmektedir.
   Sıklıkla erkeklerde ve elli aş üstünde olan bireylerde görülür.Kadınlarda ise menopoz döneminde rastlanılır.Genelde gençlerde ve çocuklarda pek görülmez.Sıklıkla ayak baş parmağındaki iltihap oluşumuyla kendini gösterir daha sonra diz,dirsek ve el bileklerinde oluşur.
 Eklemlerde ağrı,şişlik,kırmızı ve mor renk değişimleri,ayak yapısında değişiklik,yürümede güçlük,ağrıyan bölgede aşırı hassasiyet,titreme,halsizlik ve ağrılı bölgede zonklama belli başlı belirtileridir.
  Kesinlikle tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır.Tedavi edilmediği takdirde ürik asitinin artışına bağlı olarak böbreklerde taş oluşumuna ve birçok ciddi rahatsızlığın oluşumuna sebep  olabilir.

SOĞAN KÜRÜ
 1 adet orta boy kerevizi ince ince doğrayarak 1,5 su bardağı suyun içerisine ekleyerek 15 dakika boyunca kaynatın ve ılıdıktan sonra tüketin

BİBERİYE KÜRÜ
1 su bardağı suyu kaynatın içerisine 1 tatlı kaşığı biberiye koyun ve 10 dakika kısık ateşte demlendirin.ocaktan alarak ılımaya bırakın. Hergün sabah ve akşam yemeklerden 2 saat önce için.Her öğün için taze hazırlayın ve içine tatlandırıcı hiç birşey katmayın.Bu kürü on beş gün boyunca ara vermeden uygulayın. Şikayetlerin durumuna göre tekrar edebilirsiniz.


MAYDANOZ KÜRÜ
1 bardak suyun içerisisine 7 gr maydanozu ince ince doğrayarak suyun içine atın ardından 4 gr da ebegümeci ekleyin 5 dk kadar kaynatarak ılımasını bekleyin,süzün.bu çayı günde 2-3 kez tüketebilirsiniz.

-İçerisinde kaya tuzu bulunan sıcak suda ayaklarınızı bekletirseniz gut hastalığı ağrılarını geçirebilirsiniz
-Günde 3 kez limonlu su tüketmekte gut hastalığına iyi gelen bitkisel çözümler arasında yer almaktadır.
-Bol bol su tüketin alkolden özellikle biradan uzak durun
-Gün içerisinde taze sıkılmış kiraz suyu içmek sağlığınıza kavuşmanızda yardımcı olacaktır.
-Avakadoyu beslenme listenize dahil edin. Gut hastalığı tedavisinde etkili çözüm yollarından birtanesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.