6 Kasım 2015 Cuma

Polikistik Over Sendromu Nedir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

   Polikistik over yumurtalıklarda bir veya birden çok iyi huylu kistin oluşumuna verilen addır.Yumurta oluşumuna engel olan polikistik over tipik olarak ergenlik dönemimde ve genç kızlarda ortaya çıkar.Genel olarak nedeni bilinmeyen bu hastalığın tedavisinde en büyük rolü fazla kilolardan kurtulmak oynuyor.
    Normal bir yumurtalıkta her ay yüzlerce yumurta ilk önce gelişmek için yarış içerisindedir. Bunlardan bir tanesi hızla gelişerek büyür ve diğer yumurtaları imha ederek yarışı kazanır. Ancak hasta olan yumurtalar aynı düzeyde büyürler ve aynı boyda kalarak içi su dolu kesecikler oluştururlar.Ultrason eşliğinde görüntülendiğinde tespihe benzer bir görüntüye sahiptirler.

   Polikistik over genelde adet düzensizliği,tüylenme,sivilce,kısırlık ve kilo artışı gibi belirtiler gösterir. Polikistik over hastalarının birçoğunda fazla kilo gözlemlenir.Kilo kaybı sağlandığında herşey normale dönebilir.Birçok hasta gebelik planladığı dönemde tedaviye ihtiyaç duyar.Tedavi şekilleri hastanın gebelik isteyip istemediğine bağlı olarak değişir.Gebelik düşünmeyen 35 yaş altı hastalara adetleri düzene sokmak için doğum kontrol hapları önerilir.Gebelik düşünen hastalara ise yumurtalıklara enjekte edilen hormonlarla yumurtalıklar harekete geçirilerek ardından aşılama yapılır.Bu durum bazen çoğul gebeliklere neden olabilmektedir.Bir diğer yöntem ise laparoskopik diatermidir.Bununla karın boşluğuna girilerek lazer veya koter yardımıyla yumurtalıklar yakılarak üzerinde ufak delikler açılır.
  Bir diğer alternatif ise bitkisel kürlerdir.Şimdi birde bunlardan bahsedelim...

1.UYGULAMA
 Polikistik over için en etkili çözümler arasında yer alan soğan kürü;
2 su bardağı kaynayan suyun içerisine  dörde bölünmüş acık kahve rengi kabuklu olan kuru soğanı suyun içine atın. 5 dakika daha kaynamasını sağlayın ve ılıdıktan sonra tüketin.Soğan kürüne 15 gün devam edilmelidir.6 aylık aranın ardından tekrar 15 günlük süreyle yapılmalıdır.

2.UYGULAMA
Her yemekten sonra 1 tatlı kaşığı tarçın yiyerek polikistik over sendromu tedavisi sürecini hızlandırabilirsiniz. Dilerseniz yiyeceklerin üzerine serpebilir veya çayınıza tarçın katabilirsiniz.

3.UYGULAMA
Kan şekerini düzeyini dengeleyici etkisi olan elma sirkesinden yemeklerden önce 2 tatlı kaşığı tüketirseniz. 1 haftanın sonunda polikistik over semptomlarında azalma gözlemleyebilirsiniz.

4.UYGULAMA
Gün içerisinde tükettiğiniz meyveler arasına siyah üzümüde ekler ve düzenli olarak tüketirseniz polikistik over sendromundan kurtulabilirsiniz.Siyah üzüm kesinlikle doğal olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.