2 Kasım 2015 Pazartesi

Mide Ülseri Nedir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Mide ülseri mide zarının enfeksiyon kapması sonucu oluşan bir rahatsızlıktır.Sağlıklı mide zarı sindirim için üretilen aside dayanıklı iken enfeksiyonlu mide zarı aside karşı dayanıksızdır ve yaranın mideyle teması sonucu şiddetli mide ağrısına sebebiyet verebilir.
   Erken teşhis sonucu tedavisi kolay olan bu hastalık tedavi edilmez ise mide kanamalarına ve mide zarının delinerek besinlerin dışarı çıkmasına sebep olabilir. Kısacası tedavi edilmediği sürece hayati risk taşımaktadır. Bir uzman eşliğinde yapılan endoskopi,bakteri testi ve biyopsi gibi testler hastalığın seyrini görmede yardımcı olmaktadır.
    Karın üst kısmında görülen ağrı,mide bulantısı,kusma,iştah kaybı buna bağlı olarak kilo kaybı,şişkinlik,halsizlik genel mide ülseri  belirtileridir.
   Kanamalı mide ülserinde ise kanlı dışkı,kan kusma,kilo kaybı,karın orta ve üst bölümünde şiddetli ağrı kendini gösterir.Bu durumda acilen herhangi bir hastanenin acil bölümüne başvurulmalıdır.

   MİDE ÜLSERİNDE TÜKETİLMEMESİ GEREKENLER
Sıcak ekmek,tam tahıllı ürünler,çikolata kaplı bisküviler,lahana,karnıbahar,enginar,acı ve çiğ biber gibi gaz yapıcı besinler,tatlılar,tavşan veya yağlı et ürünleri,kızarmış veya haşlanmış yumurta,soğan,asitli meyveler,tereyağ,krema,hayvan iç yağı,şekerle kaplı çiğ ve ham meyveler,gazlı içecekler,kahve ve çay mide ülseri problemi olanların tüketmemesi veya az miktarda tüketmesi gereken besinlerdir.

  BİTKİSEL ÖNERİLER

-4 bardak kaynar suya 20 gr şerbetçi otu konularak 15 dk demlendirilir ve tüketilir
.
-1 bardak kaynar suya 1 çay kaşığı dövülmüş zencefil konularak 20 dakika demlenmeye bırakılır. süzülerek ve balla tatlandırılarak içilir.

-Günde bir kez aç karnı
na na kudret narı yenilir. bir ay devam edilir.

-1 su bardağına yarım fincan patates suyu,1 tatlı kaşığı lahana suyu ve tatlandırmak için 1 tatlı kaşığı bal konularak üzeri suyla tamamlanır. Aç karnına 2 ay içmeye devam edilir.

-400 gr keten tohumu havanda ezilerek toz haline getirilir ve balla karıştırılarak macun elde edilir. Elde edilen karışıma aç karnına 1 tatlı kaşığı  yenerek 30-40 gün devam edilir.

-200 gr çemen otu 1 kg bal veya pekmezle karıştırılarak  her öğün öncesi aç karnına  1 yemek kaşığı yenilir.

-Anason,ısırgan tohumu,rezene,çörek otu ve kimyondan 50 şer gr olacak şekilde 1 kg balla karıştırılıp macun haline getirildikten sonra günde 3 kez aç veya tok karnına 1 yemek kaşığı yenilirse .mide ülseri sorununa çözüm olur.

4 yorum:

  1. güzel bir yazı bu arada bloğunu takipdeyim bana da beklerim,sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Faydalı yazılara bayılıyorum özellikle sağlıkla ilgili :) bloğunuzu takibe aldım bende beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım :) Tabiki sanada gelicem :)

      Sil

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.