21 Kasım 2015 Cumartesi

Mısırın Faydaları

     Mısır  B1 vitamini,C vitamini ,Folat, Lif, Pantotenik asitlerle zengin içeriğe sahiptir.Bunların yanı sıra Lutein, Saponin, Alkaloit,Beta-kriptoksatin,Stigmasterol, Malik asit, Sitosterol, Palmitik asit, Olsalik asit, Tartarik asit ve Maizenik asitler gibi Fotokimyasallarda içermektedir.Bunların hepsi kanser ve kalp sağlığını olumsuz etkileyecek durumlarla mücadele edebilecek güce sahiptirler,Bünyesinde Potasyum, Karbonhidrat, Sodyum, Magnezyum, Demir  ve Doymamış yağlarda bulunmaktadır.Zengin içeriği kadar insan sağlığına verdikleri yararda bir okadar zengindir.aynı zamanda yağı üretilebilen bir tahıl ürünüdür.İçeriği ve faydalarının yanında benzersizde lezzeti vardır.Haşlanarak, patlatılarak, salatalarda yemeklerde, çorbalarda kısacası her besinin içerisine eklenip farklı lezzet yaratma olanağı sağlayan bir tahıl ürünüdür
    Mısır üretiminin büyük bir kısmını Amerika gerçekleştirsede sırasıyla Türkiye ,Kanada, Çin ve Brezilyada sıralama arasındadır.Amerikada üretilen mısırın büyük bölümü hayvancılıkta kullanılmaktadır.

YARARLARI
-Kansızlığı giderir.
-Vücuda enerji ve direnç sağlar.
-Bağ dokularını güçlendirir.
-Göz sağlığını korur,
-Kanserle savaşacak güce sahiptir.
-Alzheimer hastalığının önüne geçer.
-Kalp sağlığını korur.
-Kilo vermede yardımcı elemandır.
-Gastrit sorunlarını gidermede yardımcı olur.
-Kolestrolü düşürür,damar sertliğinin önüne geçer.
-Kabızlığı ve ishali giderir.sindirim sistemi üzerinde önemli etkileri vardır.
-Kan şekerini düzenler.
-Mısırın püskülüyle hazırlanan çay idrar söktürür,idrar yolu enfeksiyonunda etkilidir.
-Mısır püskülü çayı böbrek taşlarının oluşumunu engeller,kabızlığı önler,deri hastalıklarına iyi gelir,sivilce ve akne tedavisinde kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.