3 Kasım 2015 Salı

Orta Kulak İltihabı Nedir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

    Kulak zarından sonra gelen kısma orta kulak denilmektedir. İçerisinde ses iletimini sağlayan 3 tane ufak kemik barındırır.Bu kemikler örs,çekiç ve üzengi şeklinde adlandırılır.Bu bölümde geniz boşluğuna açılan bir kanal bulunur ve bu kanala östaki borusu denilir.Östaki borusunun içi normalinde hava ile doludur.Orta kulağa hava geçişini sağlayarak hava basıncını dengede tutar.Soğuk algınlığı,gribal enfeksiyon,sinüzit ve nezle gibi üst solunum yollarında ortaya çıkan enfeksiyonların östaki borusundan geçip orta kulağa ulaşmasıyla orta kulak iltihabı oluşur.
   Genel olarak 10 yaş altındaki çocuklarda görülsede yetişkinlerde de orta kulak iltihabına rastlamak mümkündür.
   Başlıca belirtisi kulak ağrısıdır.Ağrıyla birlikte gelen ateş ve orta kulağın iltihapla dolma şiddetine göre işitmede azalma görülebilir.İltihabın orta kulakta dolmasıyla kulak zarına yaptığı basınç sonucu ortaya çıkan ağrı en uç noktadadır.Bu durumda dolan iltihap kulak zarını delerek  kulak yolundan kanlı iltihabın akmasına sebep olur.ve ağrı kaybolur.
 Ağrı ve şişliğe neden olan ota kulak iltihabına bitkisel tedavi uygulamak isterseniz aşağıda paylaşacağım doğal reçetelerden faydalanabilirsiniz.Ancak doktorunuzun reçetelendirdiği bir başka ilaç daha kullanıyorsanız aynı zamanda ilacınızıda bırakmadan devam edin.

1-FESLEĞEN
 4-5 adet hint fesleğeni yaprağının ezerek suyunu çıkarın ve elde ettiğiniz sıvıyı kulak kanalına kaçırmadan pamuk yardımıyla hasta olan kulağın dışına ve üzerine sürün.
 Bunun yanında birkaç damla hint fesleğeni yağıyla aynı miktardaki hindistan cevizi yağını karıştırarak tekrar pamuk yardımıyla hasta olan kulağın kanalına kaçırmadan üzerine ve dışına sürün . bu tedaviyi günde 2 kez tekrarlayın.

2-SOĞAN
  Küçük bir soğanı doğrayarak 10 dakika fırında ısıtın. Fırından alıp soğumaya bırakın.  Soğuduktan sonra soğanın suyunu çıkartın ve orta kulak iltihabı mevcut olan kulağa 2-3 damla damlatarak başınızı yana yatık şekilde biraz bekletin ardından kafasınız ters yöne çevirerek suyun dışarı çıkmasını sağlayın.

3-ZEYTİNYAĞI
  1 çay kaşığı zeytinyağını çok az ısıtın ve hasta olan kulağa damlatın. Zeytinyağ ile yumuşayan kulak kirinizi pamuklu çubuk yardımıyla fazla ileri gitmeden nazikçe temizleyin.

4-ELMA SİRKESİ
  1 çay kaşığı elma sirkesi ve aynı miktarlardaki su ve alkolü karıştırın . Elde edilen karışıma pamuk batırarak pamuğu kulak tıkacı şeklinde kulağınıza yerleştirin.5 dakika bekleyin. 5 dakikalık beklemenin ardından pamuğu çıkartarak kulağınızın üzerine yatın. Bu şekilde sıvının kulağınızdan akmasını sağlayın.

5-TUZ
  1 fincan tuzu tavada 3-5 dakika ısıtın. ısınan tuzu kalın bir beze sararak ağzını bağlayın.tuz dolu bezi hasta kulağınızın üzerine koyarak 5-10 dakika bekletin. gün içerisinde ihtiyaç duydukça tekrar edebilirsiniz.

6-SARIMSAK
1-2 diş sarımsağı ezerek suyunu çıkartın ve hasta olan kulağınıza damlatın. İltihap azaldıkça ağrıda hafifleyecektir.

Aynı uygulamayı sarımsak yağı ilede yapabilirsiniz Sarımsak yağından kulağınıza bir iki damla damlatarak kulağınızın üzerine 15 dakika boyunca yatın.Ardından başınızı öbür tarafa çevirerek yağın akmasını sağlayın.

Bu uygulamalar sayesinde orta kulak iltihabı semptomlarında azalma ve kaybolma gözlemleyeceksiniz

2 yorum:

  1. Çok faydalı bilgiler. Ben bu kış 3 kez arka arkaya geçirdim. Deryaninsporgunlugu.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun canım umarım birdaha aynı rahatsızlığı yaşamazsın ağrısını iyi bilirim :(

      Sil

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.