9 Kasım 2015 Pazartesi

Varis Nedir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Toplar damarın genişlemesi  ve şişmesiyle meydana gelen duruma varis denilmektedir. Vücudun en fazla basınç aldığı bölge bacaklardır.Uzun süreli ayakta kalmayı gerektirecek meslek gruplarında ve topuklu ayakkabı giyen bayanlarda sık sık karşılaşılan bu durum estetik açının yanı sıra ilerleyen zamanlarda kişileri daha zorlayıcı sağlık sorunlarıyla karşılaşmasına sebep olabilmektedr.Her hastalıkta olduğu gibi varistede ilk olarak genetik yapı göz önünde bulundurulur.
  Uzun süre ayakta kalmak,hızlı kilo almak,hamilelik,sigara içmek sürekli sabit olarak oturmak varis probleminin ortaya çıkmasına neden olabilir. O nedenle varise sebep olacak durumlara karşı dikkatli olunmalıdır.
  Kılcal varisler estetik görüntü bozukluğu dışında başka yakınmalara sebebiyet vermeyebilir Ancak ilerleyen zamanlarda damarların genişlemesiyle şikayetler kendini göstermeye başlar.Bacaklarda kaşınma,şişkinlik,ayakta durulduğu zaman ağrı,ağırlık hissi,hassasiyet daha ilerlemiş durumlarda ise ayak bileğinin iç kısmında şişme ve derinin renginde siyahlaşma görülebilir.Zaman içerisinde yaralar oluşabilir.
  Kesinlikle tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Varis tedavi edilmez ise  kan dolaşımında sorunlara,vücutda ödeme ve yaralara sebep olabilir.
  Şimdi varis tedavisinde evde uygulayabileceğiniz pratik çözümlerden bahsedelim...

KAFİRUN
  Her gece yatmadan 4 adet kafirunu 1 litre ispirtonun içerisine ekleyin.Hazırladığınız karışımı varisli bölgeye sürerek üzerini streç flimle sararak o şekilde yatın .Ertesi gün yine aynı uygulamayı yapın.

ASMA YAPRAĞI
  Bir avuç ince ince kıyılmış asma yaprağını 1 litre suyun içerisine atarak kaynatın. Elde edilen karışımı süzün ve günde 3 kez yarım çay bardağı tüketin

LAHANA YAPRAĞI
 Bacaklarınızı saracak sayıda lahana yaprağını suyun içerisine atarak kaynatın.Lahana yapraklarını sudan alarak dayanabileceğiniz sıcaklıktayken bacaklarınıza sararak sırt üstü yatın. Lahana yaprakları soğuduktan sonra alın.

 REZENE
   1 su bardağı kaynamış suyun içerisine 1 tutam rezene ekleyerek 10 dakika kaynatın .Hazırladığınız rezene çayını günde 3 kez tüketin.

 AT KESTANESİ
2 lt organik zeytinyağının içerisine 20 adet mikserden geçirilerek toz haline gelmiş at kestanelerini ekleyin.Bir hafta kapalı bir şişenin çerisinde bekletin ve bir haftanın sonunda varis bulunan bölgelere masaj yardımıyla uygulayın

-Çok sıcak suyla banyodan,sauna kaplıca gibi ortamlardan uzak durun.
-Mümkün olduğunca topuklu ayakkabı giymekten kaçının.
-Uzun süreli ayakta veya uzun süreli oturur vaziyette durmamaya çalışın.
-Kan dolaşımında sorun yarattığı için dar pantolonlar giymeyin.
-Kilo almamaya çalışın ideal kilonuzu koruyarak bacaklara yük binmesini önüne geçin.
-Düzenli yürüyüş yapın ve ayaklarınızı yüksek bir yere koyarak dinlendirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.