10 Kasım 2015 Salı

Sivilce Nedir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

   Sivilce  cilt gözeneklerinde yer alan yağ bezelerinin sebum isimli cilde kayganlığını veren ve cildi koruyan yağların normalden fazla üretilmesiyle meydana gelir.Daha çok ergenlik döneminde vücudun gelişmesinden dolayı  daha fazla çalışan hormonların daha çok yağ üretimi yapmasıyla oluşurlar,

Gözeneklerin tıkanmasıyla siyah uçlu,beyaz uçlu veya      kist görünümünde kırmızı şişkinlikler meydana gelir.Genellikle sırt bölgesinde,omuzlarda ve göğüs V bölgesinde karşılaşılan durumdur.
Hormonal dengenin yanı sıra birtakım ilaçların yan etkilerine bağlı olarakta ortaya çıkabilmektedir Ve bazı beslenme alışkanlıklarıda sivilceyi meydana getiren unsurlar arasındadır.
 Bütün bunların yanında hamilelik,adet öncesi,doğum kontrol ilaçları,stres,makyaj malzemeleri,güneş kremleri,aşırı yağ içeren nemlendirici kozmetik ürünler,ailevi yatkınlık,mevsim değişiklikleri.aşırı nem ve terlemede,kişisel temizliğe dikkat etmemek ve bakteriler sivilce oluşumuna neden olan faktörlerdir. .
   Her sivilce akne değildir. Bazen kıl dönmeleride akne görünümünde olabilir.

YAPILMASI GEREKENLER
   Öncelikle cilt temizliğine önem verilmelidir.Gözenekleri tıkayan kirlerden arınmak için cilt sabah akşam düzenli olarak yıkanmalıdır.Cilt yapısına uygun makyaj ürünleri ve nemlendirici tarzı kozmetik ürünleri kullanılmalıdır.Sigara ve alkolden uzak durulmalıdır.Bol bol su tüketilmelidir.Aşırı yağlı besinlerden uzak durulmalıdır.Sebze ve meyve tüketimi arttırılmalıdır.Haftada bir kez buhar banyosu yapılmalıdır ve evde uygulanabilecek pratik bitkisel yöntemlerle cilt bakımına destek verilmelidir. Peki bunlar nelerdir...

1.UYGULAMA
  Kaynayan su içerisine bir kase yerleştirin.Bu kasenin içerisinede 4 bardak gül suyu,2 adet dilimlenmiş elma,2 çorba kaşığı ince ince kıyılmış rezene ve 2 çorba kaşığı aynı şekilde ince ince kıyılmış kereviz ardından 2,5 yemek kaşığı arpa ununuda ekleyerek lapa haline gelene dek karıştırın. İçerisine 3 yumurta akı ve 1 tatlı kaşığı lanolin ekleyerek ve iyice çırpın elde edilen karışımı buzdolabında saklayarak sivilce oluştuğunda sivilceli bölgeye uygulayın.

2.UYGULAMA
2 diş sarımsağı havanda ezin.içerisine 1 çay bardağı su  ve bir miktar hindistan cevizi yağıda ekleyerek  sorunlu bölgeye uygulayın.

3.UYGULAMA
1 adet portakal kabuğunu rendeleyerek ardından havanda dövün.İçerisine 1 çay kaşığı kabartma tozu ekleyerek elde edilen kremi sivilceli bölgeye sürün.30 dakika bekleterek ılık suyla temizleyin.

4.UYGULAMA
1 tatlı kaşığı kuru maya 1 adet havanda dövülmüş aspirin ve 1 çay kaşığı oksijenli suyu bir kapta karıştırın ve hergün cildinize uygulayın 30 dakikalık bekleme süresinin ardından cildinizi yıkayın. Bu uygulamaya 1 hafta devam edin

5.UYGULAMA
1 adet toz haline getirilmiş aspirinin içerisine macun kıvamına gelmesini sağlayacak miktarda su ekleyin ve bu karışımı kulak çöpü yardımıyla sivilcenin üzerine uygulayın.30 dk bekledikten sonra sivilce üzerindeki macunun sertleşmesi ve dökülmesiyle nemli bir bez yardımıyla temizleyin.

6.UYGULAMA
1 adet ayva çekirdeğinin içerisine üzerini geçecek kadar su ekleyin.3 dakika adar kaynatın ve elde edilen sıvıyı birgün bekletin. Ardından içerisine 1 tatlı kaşığı talk pudrası ekleyerek sivilceli bölgeye uygulayın.


7.UYGULAMA
Bu uygulama ile de sivilce izlerinden nasıl kurtuluruz sorusuna yanıt vermeye çalışacağım.
Cam bir kasenin içerisine 1 fincan naturel elma sirkesiyle 1 fincan sade maden suyunu koyup karıştırın.Bu karışımı sivilce izlerinin bulunduğu bölgeye bir parça pamuk yardımıyla sürerek 30 dakika bekletin. Bu işlemi sivilce izleri geçene kadar devam edin.

  Cildinize bitkisel yöntemleri uygulamadan önce muhakkak temizleyin.Bu uygulamalarda diğer bitkisel yöntemlerde olduğu gibi sabırlı ve istikrarlı olun. Herhangibir bitkisel karışımı cildinize uyguladığınızda cildinizde tahriş veya kızarıklık meydana geldiyse cildinizi yıkayın ve nemlendirici sürün.Uygulamaya son verin


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.