11 Kasım 2015 Çarşamba

Siğil Nedir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

   Cildin üst tabakasına yerleşen HPV(human papillomavirus)  virüsünün otaya çıkardığı iyi huylu olan kabartılara siğil adı verilmektedir.Ciltdeki yara veya kesiklerin varlığı siğilin ortaya çıkmasını ve siğilin ana nedeni olan HPV virüsünü kapmaya kolaylık sağlar.Siğil virüsleri ıslak ve nemli yerleri tercih ederler.ellerde,parmaklarda ve ayaklarda çok sık görülür.
  Görüntü olarak genel anlamda sert,pürüzlü ve cilt renginde olsalarda yumuşak pürüzsüz,kahverengi,gri ve siyah renkte siğillerde bulunmaktadır.Düz siğiller genelde ayakta görülür ve çoğu kez nasırla karıştırılır.Siğil herkeste görülebilir ancak HPV virüsüne direncsiz kişilerde daha sık karşılaşılmaktadır.Temas yoluyla bulaşabilirler.Temas sonrasında vücudun başka bölgelerindede siğil oluşumu gözlenebilir.
  Havuz,kaplıcalar,sauna,derideki kesik ve yaralar,hijyenik olmayan güzellik salonları ve kuaförler,tırnak ve tırnak eti yeme alışkanlıkları,siğille doğrudan temas,uykusuzluk,stres,yorgunluk,yanlış beslenme,kansızlık gibi durumlar HPV virüsünün sebep olduğu siğillerin ortaya çıkmasında kolaylık sağlayan durumlardır.Birde genital bölge siğilleri vardır. Bunlarda cinsel yolla bulaşabilen siğillerdir.Cinsel bölgede oluşan siğillerin altında yatan başka bir rahatsızlık göz önünde bulundurulmalıdır.Kesinlikle tedavi edilmesi gerekir. Havlu ve benzeri özel eşyaların ortak kullanılmamasına dikkat edilmelidir.

   Siğillerden ev ortamında hijyenik şartlar altında bitkisel ürünler kullanarak kurtulmanız mümkün.


UYGULAMA 1:
  İlk olarak size kendi siğillerimde uyguladığım ve yakınlarımada şiddetle önererek etkili sonuçlar aldığımız bir uygulamadan bahsedeceğim.

İNCİR SÜTÜ. Kesinlikle denemelisiniz İnciri dalından kopardığınızda sap kısmında bembeyaz sütü akar. o sütü her gün siğilinizin olduğu bölgeye 2 defa uygulayın zamanla siğilinizin ufaldığına ve zaman içerisinde kaybolduğuna şahit olacaksınız.Bu uygulama için incir yaprağının sapındaki sütte yeterlidir.

UYGULAMA 2:
  1 kahve fincanı soğan suyunun içerisine 2 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu ve 3-4 diş sarımsak havanda ezilerek eklenir.10 dakika özleşmesi beklenir.Ve ardından bir parça pamuk bu karışıma batırılarak siğilli bölgenin üzerine konur. 5 dakika bekletilir ve pamuk alınarak siğilin üzerine ezilen sarımsaklar konulur.10 dakikalık bekleme süresinin ardından ılık suyla yıkanır.

UYGULAMA 3:
  Muz kabuğunu siğilli bölgeye günde 3-4 kez yavaş yavaş sürtün Bunun yanında patates dilimlerinide siğilin üzerinde gezdirmek siğil oluşumunu ortadan kaldırmada etkili ç
özümler arasındadır.

UYGULAMA 4:
 2 adet ince ince kıyılmış limon kabuğunun üzerine üzerini geçecek miktarda organik elma sirkesi koyun.Bu karışımı 10 gün boyunca serin bir yerde beklettikten sonra içerisine 1 tatlı kaşığı limon yağı ekleyin.Günde 3 kez siğillerin üzerine uygulayın.

UYGULAMA 5:
Bir miktar söğüt yaprağını tahta havanda dövün.ve siğillerin üzerini tamamen kapatacak şekilde uygulayın.30 dk bekletip ılık suyla durulayın.Bu işlemi haftada 3-4 kez yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.