21 Aralık 2015 Pazartesi

Adet Düzensizliği Nedir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

   Sık sık ,erken veya uzun süre gerçekleşmeyen geç adet görme durumuna adet düzenszliği adı verilmektedir.Bu dönem çok sancılı ve ağrılı geçebilir.Kanama çok şiddetli veya hafif geçebilir Kanın pıhtı şeklinde geldiği görülür.Bu durum kişiden kişiye değişebilir.Normal bir adet döneminin başlangıcından bir diğer adet dönemi başlangıcına kadar geçen süre 21 ila 35 gün arasında olmalıdır. En ideal süre ise 28 gündür.Adet dönemi süresi ise 8 günden fazla olmamalıdır.Günlük ped değişim sayısı ise 2 veya 3 adet olmalıdır.Bazen kullanılan doğum kontrol hapları ara kanama yapabilmektedir.Bu durum adet düzensizliği olarak düşünülmemelidir.Bütün bunların yanında hiç adet görmeme durumuda vardır.Buna sebep olanlarda miyom,polip,doğum kontrol amaçlı kullanılan spiraller ve rahim duvarının kalınlaşması, iltihaplı pelvik hastalığı, polikistik over,dış gebelik ve yumurtalık yetmezliği olabilir.Menopoz dönemine giren bayanlarda ve yeni adet görmeye başlamış genç kızlarda adet düzensizliği daha sık görülmektedir.
    Adet düzensizliği yaşayan kadınlar gebe kalma konusunda biraz zorlanabilirler.Adet düzensizliği yumurtlama bozukluğunun bir belirtisi olduğundan gebe kalma konusunda zorlanma sebepleri bu olabilir.
   Strese bağlı adet düzensizlikleride yaşanabilmektedir.Ancak bu durum zamanla düzene girecektir.Uzun süren adet düzensizlikleri için muhakkak bir kadın hastalıkları uzmanıyla görüşülmeli gerekli tetkikler yapılıp teşhis konulduktan sonra tedaviye başlanmalıdır.Doktor tedavisine ek olarak bazı bitkisel tedavi yöntemleride mevcuttur.

ÇOBAN ÇANTASI OTU
1 yemek kaşığı çoban çantası otu üzerine 1 su bardağı kaynamış su eklenir. 15 dk demlendirilir.her defasında taze hazırlanmak şartıyla günde 3-4 defa tüketilir.

BİTKİ ÇAYI
Civan perçemi,oğu otu ve alıç yaprağından birer tutam alarak üzerine 1 bardak kaynar su ekleyin. 15 dk demlendirerek süzün ve günde sabah ve akşam tok karnına olacak şekilde 1 bardak tüketin.Bir ay boyunca uygulamaya devam edin.

BİTKİSEL MACUN
1 kg bal,1 kg keçiboynuzu pekmezi,100 gr polen, 100 gr arı sütü,100 gr acı badem, 100 gr antep fıstığı,50 gr üzerlik tohumu ve 50 gr turp tohumu karıştırılarak macun kıvamına getirilir.Elde edilen macundan günde 3 kez yemeklerden önce 1 yemek kaşığı tüketilir.

KEKİK
1 bardak kaynatılmış suyun içerisine 1 yemek kaşığı kurutulmuş kekik ekleyerek 3 dk daha kaynatın.Süzdükten sonra balla tatlandırarak günde sabah, öğle ve akşam olmak üzere 3 defa tüketin.Bu küre 5 gün devam edin

İBRAHİM SARAÇOĞLU SOĞAN KÜRÜ
1 adet kahverengi soğanı dörde bölerek bir buçuk bardak kaynamakta olan suyun içerisine atın.5 dakika daha kaynamasını sağlayın.Günde iki defa öğleden önce öğleden sonra olmak üzere günde iki kere tüketin.Bu uygulamaya adet bitiminin ikinci günü başlayarak 15 gün devam edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.