19 Aralık 2015 Cumartesi

Aşure Nasıl Yapılır?

  En sevilen lezzetlerden biri olan ve her malzemeden azar azar konularak bereketli bir tatlı haline gelen aşure birçok kişinin severek yediği bir tatlıdır.Bazen yemeklerden sonra bazende açlığı yatıştırmak için keyifle yenen bu tatlının nasıl yapıldığından bahsedelim

MALZEMELER
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
2 su bardağı buğday
1 su bardağı kuru incir
2 su bardağı kuru kayısı
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 çay bardağı sarı kuru üzüm
1 çay bardağı kuru dut
1 portakal kabuğu rendesi
4 su bardağı toz şeker

ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
1 adet nar
1 su bardağı fındık veya ceviz
Tarçın

YAPILIŞI
1 gece önceden nohut ve fasulyeyi suda bırakalım.Buğdaylarıda ayrı bir kapta su içerisinde bırakarak dinlendirelim.Ertesi sabah nohut ve fasulyeyi yumuşayıncaya kadar pişirelim. Aynı şekilde buğdaylarıda pişirelim.Kuru kayısı, incir, kuru üzüm,kuş üzümü,kuru dutu ve portakalları aynı kapta üzerine sıcak su dökerek yumuşamasını sağlayalım.Suyunu atmayın..Daha sonra bütün malzemeleri sularıyla birlikte büyük bir tencereye boşaltarak gerekirse istenilen miktarda su ekleyelim. İçerisine toz şeker ekleyerek 15 dk kadar daha kaynamasını sağlayalım.Pişen aşuremizi tabaklara alarak üzerini fındık, ceviz,tarçın ve narla süsleyelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.