19 Aralık 2015 Cumartesi

Erken Boşalma Nedir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Erkeğin boşalma süresini ayarlayamama, kontrolü dışında ve partnerinin orgazmından önce boşalmasına erken
boşalma denilmektedir.Bazen cinsel ilişki başlamadan bile boşalma görülebilmektedir.Olması gereken erkeğin cinsel ilişki sırasında haz durumundayken bile kendini kontrol altına alabilmesi ve istediği zaman boşalabilmesiyken erken boşalma sorunu olan erkeklerde bu durum söz konusu değildir.Tabiki  bu durum kişiden kişiye değişir. Haz durumuna geldiğinde kendini kontrol altına almak gibi bir zorunluluk yoktur.Bizim erken boşalmadan kastımız ilişkiye girildikten saniyeler sonra boşalmak veya henüz ilişkiye girilmeden boşalmaktır.Çoğu kez bu durum çiftler arasında problemler yaratmaya neden olabilir.Psikolojik olarak etkilenen erkek bir sonraki ilişkiye tedirginlikle yaklaşabilir ve bu durum çoğu zaman cinsel isteksizlik ve sertleşme sorununu beraberinde getirebilir.
   Erken boşalmanın en büyük nedenleri  düzensiz cinsel hayat,tecrübesizlik ,stres,ergenlik döneminde gereğinden fazla mastürbasyon yapmak ve alışkanlık haline getirmek, kadındaki isteksizlik ve yalnızca partnerini mutlu etmeye odaklanıp kendi kontrolünü kuramamakdır.
  Bütün bunların yanında bir takım rahatsızlıklarda erken boşalma sorununu tetiklemektedir. Şeker hastalığı, prostat hastalığı,ameliyat sonrası sinir sisteminindeki bozukluklar, cinsel bölgede enfeksiyon,polisitemi ve polinörit gibi durumlar erken boşalmaya neden olan durumlar arasındadır.
  Bu durumla karşı karşıya olan erkeğin ilk olarak bir psikoterapist uzmanıyla görüşmesi önerilir.Eşlerinde psikolojik olarak verdiği destek bu hususta çok önemlidir. Eşlerdeki alaycı ve aşağılayıcı tavırlar bu soruna sahip erkekler için daha olumsuz sonuçlara sebep olabilir.Zaten bu durum erkekler için çok rahatsızlık veren bir durummdur. Pek kimseyede danışıp soramazlar  Uygun bir psikolojik destek ve tedaviyle rahatlıkla atlatılabilecek bir sorundur.
  Bunların yanında birkaç bitkisel tedavi yoluda mevcuttur. Bunları paylaşmak gerekirse...

ÇÖREK OTU
1 çay kaşığı çörek otu havanda dövülerek toz haline getirilir.Bir tatlı kaşığı kadar balla karıştırılıp macun haline getirilerek tüketilir.

TURP TOHUMU
250 gr bal ve 150 gr turp tohumu karıştırılarak elde edilen macun sabah akşam birer tatlı kaşığı tüketilmelidir.

BİTKİSEL ÇAYLAR
Papatya, melisa, sarı kantaron,karanfil,karabaş otu gibi çaylarla sinir sisteminizi yatıştırarak daha sağlıklı bir cinsel hayat yaşayabilirsiniz.

AFRODİZYAK MACUNU
Bir adet muz,.bir avuç ceviz ve bunları macun haline getirecek miktarda bal karıştırılır ve  günde iki kaşık tüketilir.Afrodizyak etkisi yaratan bu karışım cinsel hayatınızı düzene koymakta yardımcı olacaktır.


HAVLICAN
Erken boşalma sorununa en etkili çözümlerden biri olan havlıcan tozundan bir çay kaşığı alarak 1 tatlı kaşığı balla karıştırılarak tüketilir. Bunun yanında aktarlarda mevcut olan havlıcan kökleriyle elde edilen çayda başka bir alternatiftir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.