
Dizanteri bulaşıcı bir hastalıktır.Bu hastalığı taşıyan kişiyle temastan kaçınılmalıdır.Oluşma sebebi ise kirli içme suları,yeterli yıkanmamış besinler ve ellerde hijyene dikkat etmemektir.Gıda sektöründe ve hastane ortamında çalışanların dizanteri olmaları durumunda hastalık ortadan kalkıncaya dek işlerinden uzaklaşması gerekmektedir.
BİTKİSEL ÇAY
Birer miktar ebegümeci, hatmi çiçeği, şahtere otu bir bardak kaynar suyun içine konularak demlenir.Ardından süzgeçten geçirilir ve yemek önceleri balla tatlandırılarak birer fincan tüketilir.
BİTKİSEL ÇAY 2

BİTKİSEL ÇAY 3
1 fincan kaynar suyun içerisine 1 çay kaşığı kuşburnu ekleyerek demleyin ve sabah akşam bu çaydan tüketin.
NAR KABUĞU
50 gr nar kabuğu 250 ml süt içerisine eklenerek ocağa konulur.kaynatılıp nar kabuğuyla sütün özleşmesi sağlandıktan sonra gün içerisinde 3 kere içilir.
AYRAN
1 bardak ayran içerisine kaya tuzu, kimyon ve karabiber eklenerek iki günde bir sabah ve öğle yemeklerinden önce günde iki kez yarımşar bardak tüketilir.
LİMON
1 bardak su içerisine 2 dilim limon eklenerek 5 dk kaynaması sağlanır.Süzülerek hızlıca içilir Bunun yanında 1 adet limon sıkılarak suyu çıkarılır ve içerisine bir tutam tuz ve bir tutam şeker eklenerek karıştırılır Bu uygulamada dizanteri oluşumuna sebep olan bakterilerin yok olmasını sağlar.

1 adet muz ezilerek püre haline getirilir.elde edilen püre bir bardak ayran ile karıştırılarak tüketilir.
LAHANA
10 adet lahana yaprağı 4 bardak su içerisine eklenerek kaynamaya bırakılır. Ardından süzülerek günde 3 kez aç karnına 1 bardak tüketilir.
Dizanteri tedavisi esnasında ve sonrasında el temizliğine,içme sularına ve besinlerin yeterli ve temiz yıkanmasına dikkat edilmesi gerektiği unutulmamalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.