15 Aralık 2015 Salı

Tifo Hastalığı Nedir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?


  Kirli sulardan ve temiz yıkanmamış besin yoluyla vücuda yerleşen mikrobik hastalığa tifo adı verilmektedir.Bir tür enfeksiyon hastalığı olan tifo böbrekleri, akciğerleri, kalbi, beyni,karaciğer,göz ve kulakları etkilediğinden tedavisi kesinlikle yapılması gereken bir hastalıktır.
  tifo mikrobu 1-2 hafta içerisinde belirtilerini göstermeye başlar. Hasta ilk olarak kırgınlık ve yorgunluk hisseder. Birkaç gün sonra yüksek ateş,iştahsızlık, baş ağrısı,burun kanaması, ishal görülür ve hastalık ilerledikçe göğüs, karın ve sırt bölgesinde kırmızı leke oluşumu başlar. Tansiyonda düşme,nabızda hızlanma görülür,Ardından karın bölgesinde şişlik ve gerginlik hissedilir. Kilo kaybı yaşanır.Tifo genellikle sonbahar ve ilkbahar aylarında karşılaşılan bir hastalıktır.Lağım sularının içme sularına karışması ve bu suların besinlere kadar ulaşması sonucu meydana gelir. Kesinlikle bulaşıcı bir hastalıktır.
Vücuda yerleşen
   Tüm gerekli muayenelerin ardından doktor tedavisine ek olarak iyileşme sürecine destek bitkisel formüllerden bahsedelim...

ELMA SİRKESİ
1 bardak dinlenmiş suya 1 çay kaşığı elma sirkesi ve 1 çay kaşığı bal ekleyerek 1 hafta boyunca yemek önceleri tüketilir

MUZ
2 adet muzu püre haline getirerek bir kase yoğurdun içerisine ekleyin Ardından 1 tatlı kaşığı bal ekleyerek 1 hafta boyunca günde 2 defa tüketin.


SARIMSAK
Bir fincan suyun içerisine 2 diş dövülmüş sarımsak ve 1 çay kaşığı kekik eklenerek kaynatılır ve süzülerek tüketilir.
Ayrıca 1 bardak süt içerisine 1 diş dövülmüş sarımsak ve 4 bardak su eklenir. Bu karışım ocakta çeyrek miktara gelene kadar kaynatılır.Elde edilen karışım üç güne bölünerek içilir.

KAFUR
100 gr saf zeytinyağ içerisine 15 gr kafuru eklenerek çalkalanır.Kafurun erimesi sağlanır ve ardından bu karışımdan bir bardak suya beş damla damlatılarak tüketilir.Bu karışım.3 hafta kadar karanlık bir yerde bekletilerek tüketilirse daha faydalıdır.
  Bütün bunların yanında tifo hastalığından korunmak için tifo aşısı olunmalıdır.Her nekadar bu hastalığa karşı %60 koruma sağlıyor olsada en etkili çözüm yoludur.İçtiğimiz suların temiz olmasına dikkat etmeli, besinlerimizi temiz suyla yıkadığımızdan emin olmalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.