24 Kasım 2015 Salı

Cevizin Faydaları

    Diğer yemişlere oranla omega-3 yağı seviyesi en yüksek olan besin cevizdir.aynı zamanda Folik asit, B6, Tiyamin, Magnezyum, Fosfor ve Bakır gibi vitamin ve minerallerde içermektedir.Ceviz  antikanserojen ve antioksidan özelliklere sahip bir Polifenol olan Ellagitannins bakımından zengin bir yemiştir.
  Başlıca üreticileri Çin, Birleşik devletler, Türkiye, İran, Fransa ve Romanyadır.



-Düzenli olarak ceviz tüketmek kolestrolü önemli derecede düşürür.
-Kan şekeri düzeyini kontrol eder.
içerdiği antioksidanlar sayesinde kansere karşı büyük derecede koruma sağlar.
-Kemiklerdeki mineral kaybını önler.
-Besin değeri yüksek olan ceviz tokluk hissi vererek zayıflamaya yardımcı olur.
hafızayı güçlendirir.
-Kalp hastalığına yakalanma riskini ortadan kaldırır.
-Kan pıhtılaşması riskini ortadan kaldırır.
-Kanser hastalığını tedavi etmede yardımcı olmaz ancak kanseri meydana getiren faktörleri ortadan kaldırır.
-Cilde esneklik kazandırır.Ciltdeki hücreleri canlı tutar.
-İltihaplı hastalıklara karşı etkilidir.
-Bir bardak suyun içerisine ince ince doğranmış bir tatlı kaşığı ceviz yaprağı ağız içinde oluşan yaraları tedavi eder.
-3-4 litre suyun içerisine ince ince kıyılmış 2 avuç ceviz yaprağı on beş saat suda bekletilir.Ardından kaynatılarak banyo suyuna eklendiğinde ayak terlemesinin ve mantarının önüne geçer.
-Ceviz kabuklarıyla hazırlanmış çay soğukalgınlığına ve öksürüğe son derece etkilidir.
-Bu çay egzamaya, mantara iyi gelir.bağırsak kurtlarını düşürür, mikrop öldürücü özelliği taşır.
-Ceviz rahat uyumaya yardımcı olur,Ruhsal dengeyi korur.
-Aşırı tüketimi halinde alerjiye ve kilo alımına sebep olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.