13 Kasım 2015 Cuma

Kansızlık (Anemi) Nedir? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

   Kana kırmızı rengini veren,dokulara oksijen taşıyan alyuvarların içinde bulunan proteine hemoglobin adı verilmektedir.Kandaki hemoglobin miktarının ortalama altına düşmesine ise anemi bir diğer adıyla kansızlık denilmektedir.

DEMİR EKSİKLİĞİNE BAĞLI ANEMİ
    Kansızlıkta en sık rastlanılan demir eksikliği anemisidir.Kadınlarda ve çocuklarda daha fazla görülmektedir.Hemoroid,mide ve bağırsak ülseri kadınlarda gebelik,emzirme,şiddetli kanamayla geçen adet dönemleri,bağırsak kanseri,rahim kanseri,sürekli aspirin kullanımı gibi nedenler vücut ve kemik iliğindeki demir depolarının harcanmasına sebep olmaktadır.Akabinde demir eksikliğine bağlı anemi gelişmektedir.
  Ağız kenarlarında ve tırnaklarda çatlak oluşumu,toprak,kum,nişasta gibi şeyleri yeme isteği,tırnaklarda biçimsizlik kaşık görünümü aşırı saç dökülmesi,dildeki tahriş oluşumu başlıca belirtiler arasındadır.

FOLİK ASİT EKSİKLİĞİNE BAĞLI ANEMİ
 Folik asit vücudun yeterli kırmızı hücreleri üretmesinde büyük rol oynar.Folik asitin düşük olduğu durumlarda kan hücresi üretimi ağırlaşarak yavaşlar ve bu şekilde folik asit eksikliğine bağlı anemi meydana gelir.Genellikle epilepsi hastalarında ve aşırı alkol tüketimi yapan kişilerde görülmektedir.Doğum kontrol hapları ve birtakım kanser tedavisinde kullanılan ilaçlarda anemiye sebep olabilmektedir.
  Depresyon,sinirlilik,şişmiş ve kızarmış bir dil ve ishal folik asit eksikliğine bağlı kansızlığın tipik belirtileridir.

B-12 VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ ANEMİSİ
   Bu vitaminin emilimi midede gerçekleşir. Midenin B-12 vitaminin emilimini gerçekleştirmesi için gerekli salgıyı üretmemesi sonucu emilim gerçekleşemez ve B-12 vitamini eksikliği oluşur.Bu durum genelde hayvansal gıdalar tüketmeyen vejeteryanlarda ve mide problemi olan bireyler görülür.
   İshal,depresyon,ciltte kararma,kilo kaybı,el ve ayakta ürperme,sarı ve mavi renklere karşı görme bozuklukları, renk körlüğü,bacak,el ve ayaklarda his kaybı,dilde şişme ve ağrı gibi durumlara B-12 eksikliğine bağlı kansızlıkta görülmektedir,

Tam kan sayımı yapılarak hastalığın teşhisini koymak mümkündür,




MAYDANOZ
1 bardak kaynamış suyun içerine 1 çay kaşığı maydanoz tohumu eklenerek demlenmesi beklenir ve günde 3 kez bu karışım içilir.

ISIRGAN OTU
1 bardak kaynatılmış suyun içerisine 1 yemek kaşığı elde parçalanmış ısırgan otu koyularak 10 dakika demlendirilir ve günde 3 bardak tüketilir.

BİTKİSEL KARIŞIM
1 lt  suyun içerisine 30 gr enginar yaprağı,1 kaşık pelin otu,1 su bardağı siyah üzüm eklenerek kısık ateşte 1 saat kadar kaynatılır.soğuması beklenir ve günde 3-4 defa balla tatlandırılarak 15 gün süreyle uygulanır.

KEREVİZ VE ISPANAK KÜRÜ
Kaynamakta olan 1 lt suyun içerisine ince ince dilimlenmiş 200 gr kerevizi ekleyin ve kısık ateşte 10 dk kadar kaynatın.Ardından 250 gr ıspanağıda ekleyerek kapağı kapalı olarak 5 dakika daha kaynatın.Soğuduktan sonra süzerek kapalı bir kapta buzdolabında muhafaza edin.Sabahları kahvaltıdan önce ve sonra bu karışımdan birer bardak tüketin.Aynı şekilde akşamlarıda yemekten önce ve sonra birer bardak tüketerek bu uygulamaya 15 gün devam edin.10 gün ara verin ve 15 gün daha uygulayarak 30 günlük uygulama sürecini tamamlayın.

 KURU İNCİR KÜRÜ
Yarım lt suyu kaynatarak içerisine on adet kuru incir ekleyin.Kapağı kapatarak 10 dk daha kaynamasını sağlayın.Daha sonra incirleri sudan alarak elde edilen suyu kapalı bir kavanozun içerisinde muhafaza edin.Elde edilen karışımı günde 3 kez öğünlerden sonra tok karnına tüketin

-Günde 3 kez pancar suyu tüketin

-Ispanak,nar,domates,elma gibi besinleri öğünleriniz içerisine koyun.

-Saf arı poleni,çiçek balı,kuşburnu marmelatı veya çayı,keçiboynuzu pekmezi,üzüm pekmezi,dut pekmezi,kına kına kabuğu,tahin,arı sütü,soya sütü,yulaf sütü ve balık yağı kansızlık için önerilen besinlerdir.

 NOT:ALKOL,TÜTÜN ÜRÜNLERİ,ÇAY KAHVE GİBİ ÜRÜNLERİN TÜKETİMİ KANSIZLIĞA YOL AÇABİLDİĞİNDEN BU ÜRÜNLERDEN OLABİLDİĞİNCE UZAK DURUN.ÖLÇÜLÜ TÜKETİN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli zamanınızı yorum yaparak kullandığınız için teşekkür ederim. En yakın zamanda yorumunuza dönüş yapılacaktır.